Nyt

Din vej til Hall of Fame

Hvad er det, vi alle ønsker? Det, vi alle stræber efter? Svaret er simpelt. Anerkendelse. Vi ønsker alle at få stemplet, blive en del af klubben. Men ikke nok med det. Vi ønsker at være noget særligt.

Denne mulighed har Festudvalget på Statskundskab givet dig. Første gang var til institutfesten forrige semester. Det var her FUS annoncerede deres nye pris og samtidig kårede to vindere af den. Hall of Fame-prisen er en pris, en ære, du får, hvis du har gjort dig særligt bemærket.

Det bekendtgjorde FUS´ daværende formand, Jens Lemb. Du bliver en del af en særlig klub, der får indgraveret deres navne på et skilt, som nu fremover vil hænge i baren til alle FUS fester. Med denne pris kommer din mulighed for at blive noget helt særligt.

Det lyder måske arrogant, ja nogen vil måske lige frem sige narcissistisk. Vi er alle vores helt egne og hver især noget særligt. Men vi fristes. Vi fristes af muligheden for at være noget mere. Noget udover alt det andet, vi er.

Du ligger måske allerede i en strandstol på Bali eller i dine forældres baghave og spekulerer på, hvordan du kan få denne pris. Hvordan du kan få dit navn på den plade. Vi nærmer os studiestart, og planen for din vej til Hall of Fame kan ligeså blive lagt nu.

Hvad er det så, der skal til for at få denne pris? Denne forevigelse af dit navn for fremtidige generationer på studiet. Ifølge tidligere formand for FUS og idelægger til prisen, Jens Lemb, er det ikke nok kun at gå bananas til FUS festerne. Selvom det bestemt heller ikke trækker en ned.

”Nu er foreningslivet en rigtig gode måde, hvori man kan vise sit engagement til studiemiljøet. Man ser jo, at det er mest de foreningsaktive, som deltager i arrangementerne. Det vil være en oplagt måde at vise sit engagement på, men det er selvfølgelig ikke et krav, at man skal være med i SiO for at få den her Hall of Fame-pris.”

Traditioner skal binde os sammen

For Jens Lemb handler prisen om mere end bare at ære de gode initiativtagere, der er på studiet. Det er samtidig også en måde at få skabt nogle flere traditioner for Statskundskab på. En ting, han mener, er en mangel på studiet. Vi har brug for noget, som kan definere os som studie. Traditioner og normer, som skaber et fedt og sjovt studiemiljø.

”Grunden til, vi synes, det var en god ide i det hele taget er, at Statskundskab på SDU er meget ungt. Når man ser både til København og til Århus, så har de mega mange traditioner om alt muligt. Der er vi lidt bagud på SDU. Vi har ikke haft mulighed for at få lavet nogle traditioner. Til institutfesten har vi jo så årets underviser og årets arrangement. Jeg synes, det er sjovt, at vi så har den her aften, hvor vi har nogle faste ting.”

Prisen indeholder to værdier: både anderkendelse af de folk, som har gjort noget ekstra, men også værdien om traditioner, der skal binde os tættere sammen på tværs af årgangene. 

”Forhåbningen er, at der om 20 år stadig er en FUS Hall of Fame, hvor der årligt vil komme navne på, og at man, hvis man skulle blive forsker en dag eller vende tilbage til instituttet, kan se sit eget navn.” 

Jens Lemb er stoppet som medlem og formand i FUS. Det store spørgsmål er derfor, om han selv regner med at blive en af de næste på pladen for sine bedrifter som formand i FUS?

”Jeg tror, alle foreningsaktive folk godt kunne tænke sig at få den anerkendelse. Det tror jeg, ligger til grund for at være frivillig til noget som helst. Det er, at man gerne vil anerkendes for det arbejde, man lægger i det. Men som jeg ser det, så er der mange andre folk, som ligeså godt kunne få den.”

The following two tabs change content below.

Mads Vikkelsø