Nyt studienævn

”Jeg har helt enormt meget kærlighed”

Tirsdag den 28. november til onsdag den 29. november er der studienævnsvalg på SDU. Et valg, som har en stor indflydelse på din daglige gang på studiet. På Statskundskab bliver det ekstra spændende, da der er tre kandidater, som kæmper om to pladser i studienævnet. Der er lagt op til et godt gammeldags kampvalg!

Men hvem er disse kandidater? Hvad står de for, og hvad er deres tanker omkring studienævnet?

Vi har snakket med Katrine Bruun Rasmussen, som er den ene af de tre kandidater, der stiller op. Hun er 21 år gammel og går på 1. semester på Statskundskab. Katrine har ikke været i studienævnet før, men hun har alligevel haft lidt føling med det, eftersom hun selv har sendt en anmodning om dispensation af sted. Katrine har epilepsi og har derfor ansøgt om ekstra tid til eksamen.

”Jeg fik rigtig meget hjælp, mange gode råd til at lave denne her ansøgning. Det kunne jeg godt tænke mig at være med til at give videre til andre. På det lidt mere generelle plan, så er det et virkelig vigtigt organ på et studie.”

Hun sad i elevrådet alle tre år under sin gymnasietid, hvilket hun tænker, hun kan trække erfaring fra. Hun deltog i et evalueringsmøde med sin og resten af førstesemesters forelæser i metode. Et møde, som gav hende blod på tanden for at arbejde med kommunikation mellem studerende og forelæsere. Katrine vil gerne være med til at skabe gode rammer for de studerende.

”Jeg kan godt lide at være med til at tage beslutninger. Det giver meget at kunne være med til at influere mine medstuderendes liv her på studiet. Jeg synes, det er enormt vigtig, hvis man synes, der er noget, der skal laves om, eller hvis man er utilfreds med noget, så skal man sige det.” 

Det var en meget spontan beslutning at stille op, men Katrine er sikker på, at hun kan gøre en forskel, hvis hun kommer ind i studienævnet. Hun går meget op i andre menneskers ve og vel. Katrine føler, hun er god til at sætte sig i andre menneskers sted og at se ting fra flere perspektiver.

”Jeg tror, at jeg kan gøre en forskel i, hvordan man kan se tingene fra et andet perspektiv, end det der umiddelbart bliver fremlagt. Så har jeg har helt enormt meget kærlighed. Jeg interesserer mig helt vildt meget for andre mennesker. Jeg vil gøre meget for, at alle har det godt.”  

Når Katrine ikke sidder på universitetet, sidder hun derhjemme med en god bog. Hun elsker at læse. Især klamme krimier. Jo blodigere, desto bedre. For tiden er hun i gang med Heksen af Camila Läckberg. Katrine får også svunget hofterne i fritiden. Hun går nemlig til moderne ballet og øver på et stykke, som hun sammen med sit hold skal optræde med til foråret.

Det vigtigste for Katrine angående studienævnet er, at folk får stemt. De fleste tænker nok, at det ikke betyder så meget, men det er et valg, som virkelig har indflydelse på dit studieliv. Du får måske brug for studienævnet, før du ved af det, og så er det godt, at der sidder nogle studerende, der kan tale din sag.

”Jeg bliver egentlig også bare glad, hvis folk stemmer generelt. De behøver ikke at stemme på mig. Bare stem på nogle af de andre, for det er vigtigt, at folk de stemmer. Det handler om os alle sammen, og før man ved af det, så kan man få brug for studienævnet af den ene eller anden årsag. Så længe folk stemmer, så synes jeg også, jeg har gjort en forskel.”

The following two tabs change content below.

Mads Vikkelsø