Nyt studienævn

”Jeg kunne godt tænke mig Danmarks bedste uddannelse i Statskundskab og Samfundsfag”

Tirsdag den 28. november til onsdag den 29. november er der studienævnsvalg på SDU. Et valg, som har en stor indflydelse på din daglige gang på studiet. På Statskundskab bliver det ekstra spændende, da der er tre kandidater, som kæmper om to pladser i studienævnet. Der er lagt op til et godt gammeldags kampvalg!

Men hvem er disse kandidater? Hvad står de for, og hvad er deres tanker omkring studienævnet?

Vi har snakket med Kenneth Skovly Larsen, som er den ene af de tre kandidater, der stiller op. Han er 23 år gammel og går på 7. semester på Statskundskab. Han skal til genvalg, da han på nuværende tidspunkt sidder på den ene af de to pladser.

Når det kommer til erfaring, føler Kenneth, han er klædt godt på efter et år i studienævnet og to år i uddannelseskomiteen. Året i studienævnet har vist Kenneth, at du ikke bare kan ændre noget fra den ene dag til den anden. Det er en længere proces, som til tider bliver rodet ind i noget langsommeligt bureaukrati.

”Den erfaring har jeg nu, så nu ved jeg rent faktisk, hvordan jeg kan gøre det mest effektivt og mest hurtigt for de studerende. Jeg ved præcis, hvor jeg skal gå hen, og præcis, hvad der skal gøres for at få ændret noget hurtigst muligt.” 

For Kenneth er studienævnet nærmest en hel passion. Han læser alle fagbeskrivelser, studieordninger og personansøgninger ned til mindste detalje. Det er netop detaljen, der tæller. Det er studerendes fremtid, de ofte sidder med mellem hænderne og tager stilling til.

”De detaljer de har enorm betydning for den enkelte studerende. Jeg lægger stor vægt på, at der skal være orden. Jeg er meget detaljeorienteret. Måske mere end det gængse medlem. Det er detaljen, som har en betydning, især når vi har dispensationssager, hvor jeg kan finde noget, der kan give den studerende en ekstra chance.”

Kenneth har en drøm, som han gerne vil fortsætte med at arbejde for i studienævnet. Det er en drøm, som for nogen virker meget ambitiøs, nogen vil måske sige umulig, men Kenneth føler først lige, han er kommet i gang. Han synes selv, han har ændret en del allerede, men det er kun begyndelsen på hans endelige mål.

”Jeg kunne godt tænke mig Danmarks bedste uddannelse, i Statskundskab og Samfundsfag. Det er et mål på vegne af alle studerende. Det er et mål, der ikke bare kan lade sig gøre inden for et eller to år. Det er et mål, som stille og roligt skal bygges op.”

Kenneth har dog også et liv ved siden af studienævnet. Du har måske mødt ham lidt for fuld til en FUS fest. FUS har han et ganske særligt forhold til, da han er den første studerende, der har vundet FUS´ Hall of Fame. Derudover kan du høre ham spille på sin bas. Han spiller ifølge ham selv en god blanding af rock, pop og blues. Det er vigtigt for Kenneth, at man som studerende også får koblet lidt fra engang imellem.

“Jeg tror, studerende skal blive bedre til at slappe af, tage en indånding og tænke: ”Sker der noget, hvis jeg ikke lige får læst det kaptitel i dag? og så tage en hurtig tur til London i stedet.”

Han går meget op i at rejse, og der er gået lidt sport i at finde de billige rejser. I oktober tog han til Skotland for 600 kr. for flybillet og ophold. Han giver gerne nogle gode rejsefif.

Kenneth vil til sidst gerne fortælle dig, hvorfor det er særlig vigtigt, at du får sat det kryds!

”Vi sidder med udvikling af studiet og personsager. Vi tager stilling til, hvem der får en ekstra chance. Der skal være nogen, som er villige til at tage de diskussioner med studieledelsen og ikke bare sidder og nikker ja og spiser smørrebrød. Vi skal have nogen ind med noget gå på mod!”

The following two tabs change content below.

Mads Vikkelsø