Nyt

Billedeserie fra IntRpols arrangement om Irak-krigen med Per Stig Møller

Foto: Mads Vikkelsø

Der blev snakket om Irak-krigen og udenrigspolitik, da Per Stig Møller gæstede os den 13. april til IntRpols arrangement i Agora. Per Stig Møller gjorde det klart, at han så krigen som en nødvendighed. Dengang var det den bedst tænklige løsning.

Foto: Mads Vikkelsø
Foto: Mads Vikkelsø

Det er altid nemt at være bagklog og Per Stig Møller mente også, at der var nogle ting, som kunne være udført mere hensigtsmæssigt, når han kiggede tilbage. Han tillagde især vigtigheden i at have et militært, men også et politisk samarbejde, når man indgår i en koalition.

Foto: Mads Vikkelsø

Han fortalte, at Danmark senere er blevet rost meget for forståelsen af den økonomiske og kulturelle situation i landet. Noget som amerikanerne ikke lagde særlig meget vægt i. De blev kritiseret for deres manglende respekt overfor landets befolkning.

Foto: Mads Vikkelsø
Foto: Mads Vikkelsø

Det er sjældent, at noget er så simpelt, så du kan sætte det op sort på hvidt. Irak-krigen er ingen undtagelse. Per Stig Møller talte om hvordan konflikten mellem shia muslimerne og sunni muslimerne havde betydning for udfaldet. Det er en konflikt, som har været der i flere århundrede og ifølge Per Stig Møller, vil blive ved med at være der.

Man kan ikke snakke om udenrigspolitik og heller ikke Irak-krigen uden at komme ind på USA. Her morede Per Stig Møller sig lidt over, at Obama tilbage i 2009 modtog Nobelsfredspris. En pris, som Per Stig spurgte komiteen om, hvordan det kunne være Obama fik, da han ikke havde udrette noget. Han fik dertil svaret, at man havde givet Obama fredsprisen fordi man håbede på, at han ville skabe fred.

Foto: Mads Vikkelsø
Foto: Mads Vikkelsø

Da det kom til spørgerunden, var de studerende vældig interesseret i at høre, hvad Per Stig mente om Irakkomissionen. Han startede med at sige, at han intet havde at skjule. Derefter at komissionen var fuld af løgn. Det var efter Per Stig Møllers vurdering det bedste, at den blev lukket. Han tilføjede ydeligere, at hvis de ikke havde sat Saddam Hussein af magten, ville han have fortsat sin undertrykkelse og uhyrligheder.

Foto: Mads Vikkelsø
Foto: Mads Vikkelsø

 

The following two tabs change content below.

Mads Vikkelsø