Nyt

Der er plads til alle på rusturen

Introen for Statskundskab og Samfundsfag er godt i gang. De nye studerende kastes ud i et væld af nye oplevelser og indtryk, dog uden alkohol. På Institut for Statskundskab tror man i stedet på, at stærke bånd mellem mennesker tager udgangspunkt i sjove oplevelser og udfordringer.

Det handler om at knytte bånd mellem fremmede, som forhåbentligt skal tilbringe en stor del af de næste tre til fem år sammen. Der er mange måder at gøre det på. En yndet metode inden for mange videregående uddannelser i Danmark er alkohol. For hvad binder folk bedre sammen end ØL, vores national drik? Det gør sport, og det tror formanden for rustursforeningen mere på.

Da Frederik Guldbrand tilbage i 2016 startede på Statskundskab var han selv meget skeptisk, da han læste, at hans rustur bød på en minimal indtagelse af alkohol. Et stof, vi elsker at hælde i os, når vi skal lære nye mennesker at kende. Det binder dog ikke folk lige så stærkt sammen, som sport gør.

”Det at dyrke sport sammen får folk til at samarbejde med hinanden. Man lærer hinanden at kende og bliver tættere, end alkoholen gør en. Så sidder man ikke helt akavet og skal gøre nogle pinlige ting,”udtaler formanden for rustursforeningen Frederik Guldbrand.

Der har i denne rusturs højsæson været diverse debatindlæg i etablerede medier fra tidligere studerende, der siger fra over for grænseoverskridende rusture, hvor man bliver tvunget til at drikke alkohol og straffet, hvis man ikke gør. En kultur, nogen forbinder med de traditionelle rusture, og som nogen ser frem til, mens andre ikke gør.

På rusturen 2018 for Statskundskab og Samfundsfag har styregruppen gjort meget ud af at finde på alternative løsninger til de aktiviteter, som kunne virke grænseoverskridende. Det handler om, at de nye studerende skal have en god oplevelse. Der gøres meget for, at alle skal føle sig velkommende og inkluderet.

”Selvfølgelig er der nok nogle, der vil føle, deres grænser bliver overtrådt. Det er svært at få det lavet sådan, så alle synes, det er helt okay. Man må også godt overskride nogle grænser. Det er derfor, man tager på en tur sammen,” udtaler Frederik Guldbrand.

Engagementet er i top

Det er et stærkt hold, som er tutorer i år. Der er 8 gamle kendinge, men 10 medlemmer af tutorteamet 2018 er nye. Fordelen ved så mange nye ansigter er, at de kan holde engagement ekstra højt oppe, men de har selvfølgelig ikke erfaringen at falde tilbage på. Alt i alt synes Frederik, at det er et stærkt tutorteam, som står bag ham i år.

Det har altid været eftertragtet at blive tutor. Der er noget respekt og anerkendelse ved at være blandt dem, som skal lede de nye godt på vej. Så er der er også dem, der vil sige, at du bliver tutor for at få lagt en billet ind hos de nye. Det, mener Frederik Guldbrand, slet ikke er tilfældet for tutorteamet i år, men der går selvfølgelig altid rygter om folk, der har kissemisset lidt rundt i krogene.

”Det er jo svært at sige, hvad folk tænker, men langt hen ad vejen, så tror jeg ikke, det er så slemt ved os, som det er ved andre studier. Det må være muligt at holde sig i skindet. Du ryger ikke bare ud af foreningen, du kommer heller ikke med til tak til tutor. Det er noget folk ser op til. Det vil man rigtig gerne med til,” lyder det fra Frederik Guldbrand.

Turtorne er med for at skabe en fed oplevelse for de nye studerende og ikke for at flirte sig vej ind i de nye hjerter. Fraværelsen af alkohol sikrer også, at der heller ikke opstår uheldige situationer med for fulde russere eller tutorer. Der er dog en fest på rusturens sidste dag, men hvis man ikke kan styre sig, må man lade være med at drikke, lyder meldingen fra formanden for rustursforeningen Frederik Guldbrand.

The following two tabs change content below.

Mads Vikkelsø