Aktiviteter Årets Event FUS Nye studerende Nyt Samfundsblik SIO

FUS-Fokus: Hvad har vi i vente?

Her ses FUS formand, Mathias Hjorth Poulsen, med den mest skummende øl i byen

Vi er en lille måned inde i det nye semester, og FUS står endelig klar med deres første fest. Vi har i den forbindelse haft en snak med festudvalgets nye formand, Mathias Hjorth Poulsen. Her kom vi bl.a. ind på overgangen fra medlem til formand, frirum for de studerende, ”FUS-Feeling”, aftenens fest – selvfølgelig, samt fremtidige planer.

Endnu en uge med bøger og stress er snart overstået. Weekenden er lige på trapperne, og for mange er det synonymt med en bytur sammen med vennerne. Nogen vil pudse skoene en ekstra gang, med hensigten at få afprøvet nogle nye trin på dansegulvet. Nogen kan næsten ikke vente til at hælde ”Provins-Champagne” og andet ned i halsen. Andre går rundt med sommerfugle i maven, mens de tænker på weekendflirten fra sidste uge med håbet om, at der skulle ske lidt mere i denne omgang.

Jeg ved med sikkerhed, at en gruppe mennesker har gået med lidt flere sommerfugle i maven end normalt. Det er nemlig vores festudvalg FUS, som i de forgangne uger har arbejdet intenst for at skabe rammerne for en fest, hvor alt det overnævnte vil være muligt. Festen får lov til at komme ud af skibsværftet i aften, da den er klar til at gøre sin jomfrurejse. Vi har i den sammenhæng talt med kaptajnen Mathias Hjorth Poulsen om, hvordan det er at stå bag roret, hvordan de nye ”matroser” har bidraget, og om hvor rejserne fører os hen i fremtiden.

Mathias Hjorth Poulsen er 21 år og læser statskundskab på 3. semester. Foruden at have været fungerende formand for FUS Odense siden den 27 maj, har han også gjort sig gældende som tutor på den nyeste årgangs rustur. Vi mødes med ham for at høre om FUS’ visioner og hvad vi har i vente i fremtiden.

Du har meget at se til, er blevet formand for festudvalget og dermed fået meget mere ansvar, hvordan har du det med det?

 –Jeg gik egentlig ikke ind i foreningen, med et ønske om at være i bestyrelsen. Da vi startede og var med til første fest, kunne jeg dog hurtigt se, at det tiltalte mig at have overblik og at påtage mig et ansvar for at festen kørte på skinner.

 Nu er du jo ene om posten, hvordan vil du sætte dit præg på FUS?

– Jeg vil fokusere på, at vi skal have det godt internt. Hvis vi har det godt med hinanden, bliver det nemmere at arrangere gode fester. Det vil være nemmere at hjælpe hinanden med uforudsete hændelser og i pressede situationer. Deltagelsen de senere år har været nedadgående, derfor skal vi forsøge vende spirallen. Det tænker vi at gøre ved at lave nogle alternative arrangementer. FUS kan andet end at lave fester fredag aften. Vi er en forening, der fokuserer på det sociale liv på instituttet, derfor vil vores fokus ikke ligge på det faglige indhold. 

Så FUS’ arrangementer er nogle du skal komme til, hvis du gerne vil hygge dig?

– Vi fjerner ikke noget fra de andre foreninger. FUS er sat i verden for, hyggelige uformelle arrangementer. Vi vil ikke fokusere på at diskutere FN-intervention i Mali eller snakke om faldne oliepriser.

Så FUS skal fungere som et frirum for de studerende?

 – Hvis man nu gerne vil sidde og diskutere politik, må man hjertens gerne det, men vi lægger ikke op til den formelle tone.

Det vil være mere i stil med: hvad har du lavet i weekenden? Hvor går næste rejse hen? Stille og roligt og jordnært. Det forsøger vi at gøre internt, i foreningen. Selvfølgelig læser vi på samme uddannelse, vi ved mange af de samme ting, vi har mange af de samme interesser, men nogle gange har man brug for et pusterum.

For at vende tilbage til ”det nye FUS”, hvordan kommer den ny årgang til at sætte sit præg? 

– Jeg er virkelig, virkelig tilfreds med det nye hold, som vi har sammensat, og jeg kommer også til at inddrage dem meget. De virker til at være positivt opstemt om, hvad festudvalget skal kunne. Vi havde ikke fastlagt et tema på forhånd til første fest, så vi valgte at inkludere dem i processen bl.a. i idéudviklingen. Vi har selvfølgelig kørt på tidligere erfaring, men jeg vil inkludere dem så meget som overhovedet mulig. De bringer ny energi, friske idéer og et nyt perspektiv.

 Hvorfor skal jeg som studerende komme til festen?

– Jeg synes personligt, at festerne er højdepunktet i løbet af semesteret, fordi det er der, hvor det hele kulminerer. Forhåbentlig er der en optimistisk stemning, på de forskellige årgange omkring festen.

– Vi håber at ramme en privatfest-følelse, som da man var mindre, og mødtes hjemme hos en kammerat med 40 gode venner. En privatfest hvor folk ikke rigtigt kender hinanden endnu, men forhåbentlig kommer til at gøre det. Det er bare er en ret speciel stemning. Vi kalder den ”FUS-feeling”.

Hvad er din vision som formand? 

– Vi kommer til at binde foreningslivet lidt sammen med fokus på mindre arrangementer. Vi kommer til at lave noget torsdagsquiz i samarbejde med nogen af de andre SIO-foreninger. I øjeblikket snakker vi om at lave nogle kombinerede arrangementer, hvor fx Interpol eller Vandkøleren kører et af deres typiske arrangementer, som f.eks. et oplæg eller en paneldebat. Vi vil så samtidigt have en bar undervejs med øl osv. Bagefter skal der så komme en pubquiz. Det vil være et dobbelt arrangement, som kører over 4 timer, hvor vi vil have muligheden for at bestille nogle pizzaer.

– Vi har hele tiden samarbejde med SIO, men indtrykket har, ifølge mig, førhen været at hver forening holder deres arrangementer og passer sit eget. Mit mål er, at det hele skal blive mere integreret, i stedet for at man har en masse selvstændige aktører. Vi skal stå sammen som foreningsliv. Det er ikke sikkert at det lykkes, og det er heller ikke en altafgørende plan, men jeg tænker at det er godt at stå i samlet front.

 Hvorfor skal jeg komme til festen i aften?

– Det bliver pisse grineren, der er jo et helt nyt hold i FUS, der er klar til at give den gas og lave en skidegod fest. Vi har store tanker og høje forventninger til festen, og vi satser på et talstærkt fremmøde. Der er selvfølgelig gode priser i baren og venlig betjening, hvilket jo kun gør det bedre.

Kan vi forvente at se dig bag baren?

– Det må vi se, men mon ikke jeg får mig selv forvildet om bag baren på et tidspunkt.

Og med det forlader vi en lidt stresset, men forhåbningsfuld formand, som glæder sig til årets første FUS fest. For mange nye studerende vil det være deres første FUS fest – mig selv inkluderet – så forventningerne er tårnhøje.

Efter snakken lagde Mathias særlig vægt på, at festen ikke kun foregik i den store kantine i aften, men også på de sociale medier, hvor den i fremtiden kan følges på Instagram og Facebook. Dette kan vi kun opfordre til, da der bl.a. er en grineren video af Peter Aal fra Bogø, og hans glæde for tequila.

 

 

The following two tabs change content below.

Asbjørn Lorenzen

Nyeste indlæg af Asbjørn Lorenzen (se alle)