Nyt

Kenneth Skovly Larsen har været stolt over at repræsentere de studerende

Kenneth Skovly Larsen har været indskrevet på institut for statskundskab siden september 2014. Tre af disse år har han siddet i studienævnet, alle tre år som næstformand. Han har behandlet næsten 2.500 sager på disse tre år, men snart er det slut. Pr. 1. januar træder der et nyt studienævn til, og for første gang i lang tid bliver det uden Kenneth, der er færdig med sin tid på institut for statskundskab i foråret af 2020. Alt dette og lidt ekstra ting har Skaberstaten taget en snak med Kenneth om.

”Det er godt at få sparket gang i folk en gang imellem”

Udover at have siddet i studienævnet, er Kenneth også medstifter af Agora-listen, sammen med en række andre studerende på institut for statskundskab. Det er noget, der har skabt en del kontroverser, men det er ikke noget, Kenneth fortryder:

”Det har været en utrolig spændende oplevelse. Og jeg tror, det har været godt, både for de studerende, de ansatte og hele universitetet generelt, at der bliver sparket lidt gang i tingene en gang imellem. At der kommer et alternativ. Det har været godt, at det hele lige bliver kastet op i luften en gang”.

”Jeg er stolt over, det studienævn jeg var en del af”

Efter at Kenneth har siddet i studienævnet i tre år, har han været med til at behandle næsten 2.500 sager, men det han er mest stolt af, er den forskel hans tid i studienævnet har gjort for studerende. Det viser antallet af klager over studienævnet også:

”Jeg er ret stolt over, at vi har været et studienævn, hvor der har været minimalt med klager, hele vejen igennem”.

Han er dog også ret stolt af, den generelle attitude der har været i studienævnet:

”Jeg synes også, vi kan være utrolig stolte over den imødekommenhed, vi har lagt fra dag ét. At alle fortjener en chance til, og at vi ligesom tror på de studerende og lade dem bevise overfor os, at de fortjener den her chance til. På de her tre år har jeg været med til at behandle næsten 2.500 sager, og jeg føler virkelig, at jeg har været med til at gøre en forskel her. Det at give for eksempel et ekstra prøveforsøg viser virkelig, at man har tillid til de studerende. Jeg er ret stolt over, at jeg måske har været med til at give nogen en mulighed for at komme igennem studiet, som måske ikke ville have kunnet klare det”.

Ville gerne have kunnet gøre uddannelsen endnu bedre

Selvom Kenneth er stolt over hans tid i studienævnet, betyder det ikke, at der ikke er ting, som han fortryder:

”I løbet af de her tre år ville jeg gerne have haft, at vi var kommet endnu længere med at udvikle kvaliteten af vores uddannelser”.

Han anerkender dog samtidig, at det ville have været svært at nå på så kort tid:

”Det er bare ekstremt svært at finde tiden til, fordi det tager jo et helt år at implementere de her ting. Hvis vi ønsker at sætte gang i noget, der er bedre, vil det tage et helt år før, de træder i kraft. Det vil jo først være to semestre efter, det ville starte op. Hver gang jeg gerne ville sætte gang i noget stort, har det taget utroligt med tid. Men det er også noget, jeg har respekt for, at det betyder så meget for undervisere og de studerende. Men jeg kunne godt have set, at der var lidt mere tid til det, også selvom vi er så stort et institut”.

”Sørg nu for at få læst tingene”

Efter tre år i studienævnet, har Kenneth om nogen en stor erfaring med arbejdet, og hvordan det bedst udføres:

” Til Hvis jeg skulle sige noget til de nyvalgte medlemmer af studienævnet, så er det, at de skal sætte sig ordentligt ind tingene. Få nu læst de fagbeskrivelser, studieordninger og dispensations sager. Sæt jer ind i de ting, der er på dagsordenen”.

Kenneth er også glad for, at der er blevet valgt nogle medlemmer af studienævnet med lidt erfaring:

”Jeg er utroligt glad for, at Kathrine (Red. Bruun) og Maria (fra journalistik) fortsætter, da jeg tror, at det er godt for de studerende, at der sidder nogen derinde med noget viden og noget erfaring, da der er så mange vigtige og centrale beslutninger, der bliver truffet i studienævnet”.

”Det har været som en ekstra uddannelse i sig selv”

I forbindelse med sit arbejde i studienævnet, har Kenneth haft et tæt forhold til den konstituerede institutleder, Morten Kallestrup, der også er formand for studienævnet. Det er et forhold, som Kenneth mener, han har lært meget af:

”Jeg har lært utroligt meget af Morten. Jeg synes, det har været en hel uddannelse i sig selv at sidde overfor ham. Jeg har sendt utallige mails til ham, og været oppe på hans kontor flere gange end jeg kan tælle til, og det er virkelig som at få en uddannelse i, hvordan man forhandler og i de politiske forhold. Jeg synes, mig og Morten har haft et virkelig godt samarbejde i de her tre år, og er kommet godt rundt om tingene, og fundet de mest pragmatiske løsninger på de problemer, vi er støt på”.

 

Kenneth Skovly Larsen stopper i studienævnet d.1. januar 2020. De to der er valgt til studienævnet for statskundskab, er Kathrine Bruun Rasmussen og Frederik Bast Phillip.

The following two tabs change content below.

Silas Lønborg

Nyeste indlæg af Silas Lønborg (se alle)