Nyt

Studenter-portræt: Casper tager livet på SDU med åben hånd

Casper Harild-Ankersen går på 2. semester, har fået 131 stemmer til et kommunalvalg og så er han tilflytter fra Sjælland. Som en del af en serie af studenter-portrætter der skal give mere lys på hvad det vil sige at studere statskundskab/samfundsfag på SDU, har Skaberstaten snakket med Casper om hvordan det er at skulle starte på universitetet, besværligheden ved at finde en bolig og hvorfor han studerer statskundskab. 

Hvorfor lige Odense?

Jeg ved at du kommer fra en lille by i nordsjælland, hvorfor flytte hele vejen til Odense? 

“Hvis jeg skal være helt ærligt valgte jeg kun Odense, fordi jeg ikke kom en på Københavns Universitet (KU). Men efter “afvisningen” fra KU, var det klart at det var Odense jeg skulle til. Jeg havde hørt godt om byen fra andre folk jeg vidste også var flyttet har over fra Sjælland. Og så er det ikke alt fra langt væk hjemmefra. Det havde været noget helt andet at være flyttet helt til Jylland”. 

Men nu hvor du er flyttet her over, hvad synes du så om byen? 

“Jeg er helt klart blevet positivt overrasket. Jeg bor inde ved banegården, og det er simpelthen så nemt at komme rundt i byen. Og så er det bare en by der er skruet sammen på en måde der gør det nemt at være studerende. Og når man kommer fra en by som Frederikssund, hvor der ikke sker meget, er det forfriskende ikke at skulle gå mere en 5 minutter før der sker noget”. 

Hvad så med boligjagten? Hvordan var det at få et sted at bo? 

“Overraskende nemt i forhold til hvad jeg havde regnet med. Lige så snart jeg vidste at jeg skulle læse på SDU, begyndte jeg at søge alle de steder jeg kunne. Og selvom at jeg ikke gjorde brug af “tag over hovedet garanti”, gik der ikke længe inden jeg fik tilbudt en bolig” 

Livet på SDU

Hvordan har det været at starte på universitetet? 

“Ikke så slemt som jeg havde forestillet mig. Selvom der selvfølgelig er mange ting at læse, og at det er meget forskelligt fra gymnasiet, så føler jeg at det er til at overkomme, især hvis man finder sig en social gruppe at være en del af”. 

Apropos social gruppe, så er du kommet godt igang. Du er formand for DSU Odense, næstformand for frit forum Odense og næstformand i Samfundsblik, hvordan har foreningslivet hjulpet dig igang?

“Det har gjort det meget nemmere at komme igang. Især samfundsblik, der jo er en af foreningerne her på institutet, har gjort det nemmere at komme igang. Her har jeg mødt nye mennesker fra alle semestre, og det har helt klart gjort opstarts-fasen nemmere” 

Hvad med den generelle følelse på SDU? Hvad synes du om universitet? 

“Jeg synes er der er en generel følelse af fællesskab. At selvom at vi ikke allesammen studerer det samme, så er vi stadig en del af noget større. Og selvom at jeg ikke selv har taget del i det, så tror jeg klart at ting som årsfesten og institut-dysten er med til at skabe det her fællesskab”. 

Hvorfor statskudskab? 

Men hvorfor så statskundskab? 

“Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg gerne vil statskundskab til noget politisk. Og selvom at der ligger en drøm om en dag at komme ind på borgen, så behøver det ikke nødvendigvis at være der det ender”. “Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg gerne vil statskundskab til noget nationalpolitisk. Og selvom at der ligger en drøm om en dag at komme ind på borgen, så behøver det ikke nødvendigvis at være der det ender. Ligeledes har jeg hørt meget positivt omkring uddannelsen, så det var derfor mit valg faldt på denne uddannelse.”

Og hvad så med din opstilling Kommunalvalget i 2017, er det en erfaring du tror du kan tage med på universitetet? 

“Jeg ved ikke om det specifikt kan bruges her, men det er klart en erfaring jeg vil tage med mig i fremtiden. Jeg håber da også at det komme i spil i min uddannelse på et tidspunkt” 

The following two tabs change content below.

Silas Lønborg

Nyeste indlæg af Silas Lønborg (se alle)