Nyt

Institutlederen vil styrke instituttets indentitet

Signe Phil-Tingvad har været ansat på SDU’s Institut for Statskundskab siden 2006, da hun blev ansat som Ph.d.-studerende. Siden har hun siddet i forvaltningsgruppen, været sektionsleder for samme gruppe og i mandags startede hun som institutleder. I den forbindelse satte Skaberstaten sig ned og snakkede med hende om hendes ambitioner for instituttet.

Brænder for SDU

Har det altid været en ambition for dig at blive institutleder?

”Nej, jeg ville ikke sige at det altid har været en ambition. Det var bestemt ikke et mål jeg satte mig lige så snart jeg blev ansat som Ph.d.-studerende for snart 14 år siden. Når det så er sagt, så har jeg jo forsket i ledelse i lang tid, og især haft fokus på ledelse i praksis. Så det føltes som det næste naturlige skridt at tage. Og så brænder jeg virkelig for Instituttet og for SDU, både for vores forskning og for vores uddannelser, så det var dybest set grunden til at jeg søgte stillingen”.

Vil gerne styrke instituttets identitet  

Har det du sat dig et mål som institutleder? Hvad vil du gerne bidrage med?

”Jeg vil rigtigt gerne være med til at give instituttet en tydeligere identitet, samtidig med at vi styrker den identitet, vi allerede har. Vi kan virkelig noget unikt her på instituttet, og det skal vi værne om. Men vi kan blive bedre til at vise hvem vi er og det vi er gode til”.

Hvad med vores forhold til de andre statskundskabsuddannelser? Skal vi blive bedre til at konkurrere med København og Århus?

”For de første ser jeg det ikke som en konkurrence. Århus er rigtig gode til nogle bestemte ting og København er gode til nogle andre ting. Og på samme måde skal vi blive mere tydelige på, hvad vi er særligt gode til på SDU.”

Men hvad er det så vi er gode til?

”Vi er rigtig gode til pleje forholdet mellem vores uddannelser og forskning. Det var i hvert fald hvad jeg selv oplevede da jeg skiftede til SDU (Signe har selv læst på KU). Det er mit indtryk, at der er tættere kontakt mellem forskere og de studerende her på SDU end mange andre steder. Det gælder både i forhold til selv undervisningen, men også i den direkte kontakt mellem forskere og de studerende i hverdagen. Vi har en tradition for åbne døre, og jeg ved at alle instituttets medarbejdere meget gerne vil tage en uformel snak og svare på spørgsmål, når de kommer fra vores studerende. Det ser jeg som en meget stor styrke, der netop kendetegner os.”

Den nye kandidat

Under den gamle institutleder blev der sat gang i en ny kandidatuddannelse. Er det noget du ser frem til at arbejde videre med?

”Det er helt klart noget jeg ser frem til. Det er jo et godt eksempel på hvor innovative vi har mulighed for at være her på instituttet. Den nye kandidatuddannelse har kun lige kørt et fuldt semester og andet semester er i gang. Det betyder, at implementeringen af den selvfølgelig ikke er helt perfekt endnu, men det er noget vi skal arbejde på at forbedre løbende. Og her er vores ’åben-dør’ politik på instituttet rigtig vigtig – vi vil meget gerne have input fra jer studerende til, hvordan vi kan gøre det endnu bedre. Det er netop samspillet mellem de studerende og underviserne, der gør det nemmere at nytænke fx uddannelserne og lave nye spændende tiltag. Vi skal tage både forskernes og de studerendes erfaringer fra dette udviklingsarbejde til efterretning, så vi gør vores uddannelse bedre i fællesskab”

The following two tabs change content below.

Silas Lønborg

Nyeste indlæg af Silas Lønborg (se alle)