Nyt

Leder: Vi bør bukke hovederne, og lade det mere presserende undervisning komme først

Denne artikel gør hverken udtryk for Skaberstaten eller Institut for statskundskab holdning. Dette er udelukket redaktørens egen holdning.

Jeg vil gerne starte med at rose SDU’s ledelse, der fra starten har taget de nødvendige skridt for at sænke smittetrykket. De tog som nogen af de første beslutningen om at lukke både kantiner og fællesarealer. Før nogen faktisk vidste hvor langt regeringen ville gå for at undgå at COVID-19 spredte sig, valgte de at tage de ekstreme, men nødvendige valg. Og vi ved alle sammen hvad der så skete. Danmark lukkede ned, og vi måtte alle sammen nøjes med ZOOM-møder og digitalt undervisning. Men i tirsdags kom der så nyt direkte ind i vores mail-indbakke, fra universitetsdirektøren Thomas Buchvald Vind. Her videregav han informationen om at op til 500 personer på SDU fra NAT, SUND, TEK og Fællesområdet vil kunne være til stede på samme tid i og omkring forskningslaboratorierne. Det virker altså der omsider er bare en smule lys for enden af tunnelen. Det er dog ikke alle der deler min optimisme.

Siden i tirsdags har min mail og Facebook indbakke været fyldt med sure beskeder, der beder mig om at trykke en kritik af ledelsens beslutning om, at det kun er dele af universitetet der blev åbnet op igen. Denne leder kan tages som et entydigt nej til disse personer. Jeg kommer ikke til at trykke jeres kritik, ikke engang som en ’månedens holdning’, fordi det virker lidt som I ikke rigtig har læst mailen fra universitetsdirektøren. Så tillad mig her at gentage hvad der stod. For det første så er dette tiltag, en tilladelse som universitetet har fået direkte fra Uddannelse- og Forskningsministeriet. Det er altså kommet direkte fra staten, så hvis du har problemer med det, så foreslår jeg at du tager det med Ane Halsboe-Jørgensen og ikke mig. For det andet er der tale om adgang til forskningslaboratorierne. Jeg skal selvfølgelig ikke kunne sige det, men jeg kender ikke særlig mange statskundskabere hvis uddannelse afhænger af adgang til forskningslaboratorierne. Og når man snakker om solen, så skrev universitetsdirektøren tydeligt at der blandt andet var snakke om ”245 specialestuderende på sidste semester, for hvem laboratorieforsøg er kritiske for at kunne færdiggøre studiet i rimelig tid, og for hvem det er beskrevet i studieordningen, at de skal udføre eksperimenter”. Så medmindre det er tilfældet, så foreslår jeg at du bukker hovedet, og venter på at eksperterne mener at du kan få adgang til universitetet.

The following two tabs change content below.

Silas Lønborg

Nyeste indlæg af Silas Lønborg (se alle)