Søren Hviid Pedersen undervisning

Søren Hviids radikaliserede undervisning?

Denne artikel er skrevet for at give en objektiv gennemgang af debatten efter en facebook-kommentar fra lektor Søren Hviid Pedersen, der nu har udviklet sig til en alvorlig kritik af hans undervisning på Statskundskab.

Mens den blodige konflikt på Gaza-striben raser, så er endnu en konflikt blusset op – på vores eget studie; Statskundskab.

Konfliktens hovedperson er lektor Søren Hviid Pedersen, der udover at undervise i Politisk teori på 2. semester, er aktiv nationalkonservativ debattør, der tit skaber debat i pressen med sine, for mange, politisk ukorrekte holdninger. 
Denne sag handler om en facebook-kommentar fra Søren Hviid Pedersen, der kom i forbindelse med nyheden d. 30. juni om fundet af tre døde israelske teenagere på Vestbredden. Det fik Søren Hviid Pedersen til at skrive:
“Jeg synes IDF skal til at statuere nogle eksempler, man kunne starte med at rydde Gaza Striben og sende dem over til ægypterne” 
*med IDF menes det israelske militær. 
Denne kommentar fik Samer Hachim fra facebook-gruppen “20.000 underskrifter for Palæstina i medierne” til at true Søren Hviid Pedersen med politianmeldelse for opfordring til etnisk udrensning af palæstinenserne.
Samer Hachim er 30 år og har været studerende på Syddansk Universitet, har været næstformand for det nu nedlagte Odenses Integrationsråd og ejer af forretningen Online-Kiosken.dk. 
Til Fyens.dk forklarer Søren Hviid Pedersen, at han ikke opfordrede til etnisk udrensning i sin kommentar:
“Det, jeg mener, er, at man skal stoppe de terroranslag, der kommer fra Gaza, og at man stopper Hamas, som er en terrorbevægelse ifølge EU”

Men Samer Hachim tror ikke på, at Søren Hviid Pedersen mente Hamas, da han skrev “rydde Gaza-striben”:

“Det er 1,8 millioner mennesker, han refererer til, så det kan umuligt holde stik, det han siger. Den forklaring tager vi selvfølglig ikke for gode varer. Hvis han har ment, at raketterne skulle stoppes, så kunne han jo have skrevet det.”

I Fyens Stifttiderende d. 26. juli bliver Søren Hviid Pedersen spurgt ind til sin kommentar: Da en rydning af Gazastriben må nødvendigvis omfatte alle, der bor der, til det svare han:
– Nej, jeg mente kun Hamas-terrorister. Det skulle jeg have skrevet tydeligere, og jeg kan kun beklage mit ordvalg. Jeg har intet imod de almindelige, palæstinensiske borgere, der er lige så meget ofre som de israelske borgere
Læs artikel i Fyens Stifttiderende d. 26. juli (klik på billedet)
Nu skal rektor tage stilling
Selvom Søren Hviid beklager sit ordvalg og understreger at han mente Hamas-terrorister, så har det ikke fået konflikten til at lægge sig, for nu er Syddansk Universitets rektor også involveret. 
Samer Hachim har i et læserbrev i Fyens Stifttiderende d. 31. juli skrevet, at han er blevet kontaktet af studerende på Statskundskab, der uafhængigt af hinanden, fortæller at Søren Hviid Pedersen “i undervisningen har svært ved at skelne mellem sin personlige opfattelse og fagligheden”. Kritikken af Søren Hviid Pedersens undervisning kommer fra studerende, der tidligere har haft lektoren og studerende der er utrygge ved at skulle have ham til efterårssemesteret. 
Søren Hviid Pedersen har tidligere i Fyens Stifttiderende d. 26. juli udtalt, at han ikke påvirker sin undervisning med hans egen personlige holdning. Her svarende han på følgende spørgsmål:

Du underviser i statkundskab på SDU. Har dine jødiske aner og din pro-israelske holdning indflydelse på din undervisning?

– Nej, for jeg underviser i politisk teori og politisk filosofi. Hvis jeg underviste i international politik, ville jeg være mere varsom med at udtale mig om Israel.
Men Samer Hachim har sendt et brev til SDUs rektor Henrik Dam, hvor han skal forholde sig til at Søren Hviid Pedersen “forsøger at påvirke de studerende med ekstremistiske holdninger“. 
Samer Hachim afslutter sit læserbrev med “Vi må ikke acceptere, at unge studerende bliver radikaliseret gennem vores offentlige institutioner
Anklagen om radikaliserende undervisning står i skærende kontrast til at Søren Hviid Pedersen er blevet kåret som årets underviser af de studerende på Statskundskab.
Læs læserbrev i Fyens Stifttiderende d. 31. juli (klik på billedet)
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)