undervisning

TV-serie om Keynes, Hayek og Marx

Hvis der er noget der er politisk, så er det økonomi. Der findes nok ikke et politisk emne, der er så omdiskuteret som økonomi. Og det er økonomien der er afgørende for alle andre politiske emner, som arbejdsmarkedspolitik, socialpolitik, uddannelsespolitik osv..

Her kan du se en dokumentarserie om de tre vigtigste personer i Økonomi med helt forskellige antagelser.

Der har også været faglig kritik af om studerende på Statskundskab får en god nok indsigt i økonomi gennem især fagene Mikro- og Makroøkonomi. Hvilket Line Marie Larsen har skrevet om på denne blog, læs “Økonomisk undren?“(Maj 2014).

En kritik som grundlæggende gør op med økonomi, som  en naturvidenskabelig videnskab, der altså bygger på nogle naturgivne antagelser.

Her vil jeg nævne; det rationelle menneske, kapital som en begrænset ressource og økonomisk ulighed som vækstfremmende – som for mig (og flere økonomer) er fuldkommen forkerte.

Hvilket selvfølgelig åbner for en politisk debat, der ikke har været større i rigtig mange år. Derfor er det selvfølgelig endnu mere vigtigt, at studerende på Statskundskab får en så bred viden og forståelse af økonomi som overhovedet muligt.

For at få en grundlæggende forståelse af økonomi og de forskellige forståelser af emnet, så kan det anbefales, at man ser denne dokumentarserie om Keynes, Hayek og Marx.

60 min. pr. teori og person – så er man godt rustet til at forstå økonomi:

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)