Valg til studienævnet nærmer sig og det er din mulighed for at få indflydelse på studiet. Derudover får du også mange points på CV’et og så kan du få ekstra SU. Her er din guide til at komme i studienævnet.
Denne guide giver dig svar på; hvad studienævnet er, hvordan du stiller op, hvor meget arbejde der er i studienævnet, hvad du får ud af det og hvordan du bliver valgt.
Hvad er studienævnet?
Du tror det måske ikke – men faktisk har vi studerende enormt meget indflydelse på vores studie. Vi har nemlig lige så meget indflydelse som vores undervisere i studienævnet.
Det er et organ, hvor der sidder 5 studerende og 5 undervisere og de bestemmer alt lige fra hvilke fag vi skal have, størrelse af pensum til eksamensform og muligheder for praktik, hvem der må få ekstra eksamensforsøg og meget mere.
Hvordan stiller jeg op?
Kandidatlisten er en formular, der skal udfyldes med forskellige informationer, bl.a. navn og hvilken organ man stiller op til. Man bestemmer selv om man er én eller flere kandidater pr. liste. Man skal bare huske at der minimum skal være 5 stillere, hvilket er andre studerende, der bakker op om listens kandidat(er).
Læs mere om kandidatlister her, hvor der nederst er en gennemgang af hvordan den udfyldes.
Har man er i tvivl om hvordan man udfylder en kandidatliste, så kontakt Valgsekretariatet på tlf. 65502878 eller mail kg@sdu.dk. Eller læs mere på hjemmesiden.
Hvor meget arbejde er der i det?
Hvad får jeg ud af det?
Hvordan bliver jeg valgt?
Har man andre mærkesager, så fortæl os om dem ved at skrive et indlæg her på Skaberstaten – så sørger vi for at det kommer ud til de studerende på Statskundskab.
Peter Lykkegaard Hansen
Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)
- Kom på Harvard med kronprins’ legat - 4. september 2015
- Poul Erik Mouritzen går på pension - 31. august 2015
- Studielederens velkomst 2015 - 31. august 2015