studienævn Valg

Det sker i studienævnet

Ordentlige forhold til eksamener, mere undervisning og afskaffe af terminalrum – dette er bare nogle af de temaer man har diskuteret i studienævnet det seneste år.

Skaberstaten sætter fokus på det kommende valg til studienævnet. I den forbindelse har vi taget en snak med Christian Gundtoft.

Christian Gundtoft

Han er igang med bacheloruddannelsen og har siddet i studienævnet i snart et år. Han fortæller at de 5 studerende i studienævnet er gode til at blive enige om hvilke ting, der gerne vil have gennemført. Og at de også har et godt forhold til de 5 undervisere, der sidder i studienævnet. Men at de kan være meget uenige og det kan være en hård kamp for at få ting gennemført.

Dog er der flere sager, som man nu er i gang med at diskuterer i studienævnet, som Christian håber snart bliver gennemført, f.eks.:

“Der ikke må være forskel på eksamensform til ordinær eksamen og omprøve og vi har arbejdet for at få mere undervisning på kandidatuddannelsen”, fortæller Christian, der også mener at studerende ikke skal have eksamen i de såkaldte terminalrum, da det ikke giver ordentlige arbejdsforhold. Desuden har man også diskuteret udlevering af slides, der har været efterspurgt på 1. semester.

Genopstiller for at afskaffe 3-timers forelæsninger
Christian genopstiller til studienævnet til valget i slutningen af november, fordi han kan bidrage med endnu mere. Især vil han arbejde for at læseplanerne er klar og tilgængelige inden semesterstart og at 3-timers forelæsninger afskaffes.

Desuden skal der udbydes flere fag på kandidatuddannelse, der efterspørges af de studerende, bl.a. mere metodefag, mener Christian.

Når han skal tænke tilbage på, hvad han er blevet overrasket over, efter han blev valgt ind i studienævnet var hvor meget tid han skulle bruge på det, men at det er det hele værd.

“Det tager tid at læse fagbeskrivelser og evalueringer igennem. Man skal være klar til at lægge timerne i det, og er man det, bliver det et forløb man ikke ville have været foruden.” udbyder han, og mener at det giver ham et unikt indblik i et lille, men betydningsfuldt organ i det store maskineri som universitetet er. Dertil har han lært om hvad undervisere og studerende forventer af hinanden.

Christian Gundtoft har siddet i studienævnet med 4 andre studerende:

  1. Anders Buhl Hansen, der er bachelorstuderende på Statskundskab
  2. Janne Bess Egede Rogers, der er kandidatstuderende på Statskundskab
  3. Lasse Sjulstok Rasmussen, der er kandidatstuderende på International Security and Law
  4. Julie Enevoldsen, der er kandidatstuderende på Comparative Public Policy and Welfare Studies.
Derudover sidder der også 5 undervisere:
  1. Christian Elmelund-Præstekær, lektor og formand for studienævnet.   
  2. Johannes Michelsen, lektor og studieleder på Statskundskab
  3. Chiara de Franco, lektor ved Center for War Studies 
  4. Paul Marx, lektor ved the Centre for Welfare State Research
  5. Sune Welling Hansen, lektor på Statskundskab
Bange for at gå glip af nyheder fra Skaberstaten? Få dem direkte på mail engang om måned: Tilmeld dig nu!
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)