studienævn Valg

Studienævn: Samfundsfag bør stille op

Studienævnsmedlem er ked af kritik: Føler man sig overset, så er det jo netop derfor man bør stille op til Studienævnet.

Bess Egede Rogers er Kandiddatstuderende på Statskundskab og har været medlem af studienævnet i to år. Hun forstår ikke reaktionen fra den samfundsfagsstuderende, der ikke vil stemme til studienævnet, fordi han oplever at studienævnet ikke tager samfundsfagsstuderendes problemstillinger seriøst.

Læs mere: Samfundsfag bør boykotte studienævnet

Bess har aktivt arbejdet for at få samfundsfagsstuderende til at stille op til studienævnet, fordi hun erkender at hun selv ikke har det fulde billede for deres uddannelse:

“Sidste år da jeg var rundt på årgangene for at promovere at der valg og opfordrede jeg også de samfundsfagsstuderende til at stille op. Jeg har i min periode været meget bevidst om at vi ikke har et fuldt billede af hvordan tingene ser ud ifht de samfundsfagsstuderende, men vi gør vores bedste for at sætte os i deres sted.”

Fortæller hun til Skaberstaten. Hun nævner at der har været en fokusgruppe, der er blevet brugt bl.a. ifbm udarbejdelse af en ny studieordning, da den gamle på mange måder ikke afspejlede de samfundsfagsstudrende.

Men selvom man har prøvet at imødegå samfundsfagsstuderende, så er det ikke alle problemstillinger man har indflydelse på. Bl.a. bestemmer studienævnet på Statskundskab ikke hvordan undervisningen bliver lagt på andre studier.

Bess erkender, der kan være problemstillinger, som man kan finde en bedre løsning på, men det kræver at der er en samfundsfagsstuderende, der tør italesætte den i studienævnet, derfor opfordrer hun til at én samfundsfagsstuderende stiller op til studienævnet ved det kommende valg.

“De samfundsfagsstuderende har også mulighed for at stille op til valget og det ville være rart med en samfundsfagsstuderendes perspektiv på tingene også. Den har manglet til tider.”

Skriver Bess i en kommentar på Facebook.

Er man interesseret i at stille op til studienævnet? Ligemeget hvilke uddannelse man er på, så laver SIO en tværpolitisk liste, hvor alle kan blive kandidat på.

Læs mere: Guide til at komme i studienævnet

Læs mere: Det sker i studienævnet

Bange for at gå glip af nyheder fra Skaberstaten? Få dem direkte på mail engang om måned: Tilmeld dig nu!

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)