Institutråd Valg

Institutråd handler om studiemiljø

Institutrådet har ikke den samme magt, som studienævnet, men det er stadig et vigtigt organ, da man drøfter mere end bare det faglige. Det har Skaberstaten talt med studenterrepræsentant Karina om.

Fristen for at melde sig som kandidat til det kommende universitetsvalg nærmer sig, der er d. 5. november. Skaberstaten har tidligere skrevet om studienævnet, men der er også én plads i Institutråd på valg og derfor har vi taget en snak med Karina Højgaard Jensen, der har siddet i rådet de sidste to år.

Læs mere: Sådan foregår universitetsvalget

Institutrådet har en rådgivende funktion for Jens Ringsmose, institutleder, hvor der udover 3 studerende sidder ansatte, der repræsenterer det teknisk/administrativt personale (TAP’er) og det videnskabeligt personale (VIP’er). Institutrådet har altså ingen beslutningskompetence, ligesom studienævnet, men det er stadig en vigtig platform, hvor man drøfter studiemiljøet.

“Institutråd favner bredere end studienævnet, der kun har fokus på det faglige, mens vi i rådet arbejder med alt fra trivsel hos de ansatte, drift af instituttet til involvering af de studerende og studenterforeninger”

Fortæller Karina, der gør opmærksom på, at der ikke er så stor arbejdsbyrde i institutrådet, som i studienævnet, da man kun mødes to gange i semesteret.

Hvis man gerne vil vælges ind i institutrådet, så skal man være opmærksom på at man vælges for to år, men at det bør ikke holde nogen tilbage mener Karina:

“Valgperioden løber over to år, men det er muligt at sende en substitut til eventuelle møder, man ikke kan komme til. Man er derfor ikke bundet på hænder og fødder, hvis man beslutter at tage på udlandsophold eller lignende.”

Valget til institutrådet er d. 25.-26. november, men hvis man ønsker at være kandidat, så kan man med fordel kontakte SIO, da de vil lave en tværpolitisk opstillingsliste. Skriv til SiO-formand Cecilie Malig Andersensio@samnet.sdu.dk inden d. 5. november, hvor hun skal afleverer en opstillingslisten med din personlige underskrift.

Læs mere: SIO laver tværpolitisk liste til valg

Udover at man får indflydelse, så giver arbejde i rådet også point på ens CV, da det viser en kommende arbejdsgiver, at man har taget sit studie seriøst. Samt ekstra SU-klip, så man ikke skal være bange for at løbe tør for SU pga. ens arbejde i rådet.

Bange for at gå glip af nyheder fra Skaberstaten? Få dem direkte på mail engang om måned: Tilmeld dig nu!

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)