Praktik studienævn

Andre kan få fuldtids-praktikophold

Statskundskab på SDU giver max. 20 ECTS-point for et praktikophold, mens studerende på Statskundskab ved KU og AAU kan få hele 30 ECTS-point. Er det rimeligt?

På Statskundskab ved SDU kan man kun få deltids praktikophold, da vores studienævn kun vil godkende 20 ECTS-point for praktik – det betyder at man enten er nød til at tage et fag ved siden af praktikforløbet eller at tage et sommerfag.

Læs mere: Praktik skal være obligatorisk 

Mange praktikforløb er fuldtidsarbejde, altså 37 timer om ugen, hvilket gør det meget vanskeligt at følge et fag ved siden af. Med Fremdriftsreformen vil det kræves at studerende er tilmeldt 30 ECTS-point hvert semester – og det kan i yderste konsekvens betyde, at studerende på Statskundskab ikke kan søge mange attraktive praktikpladser – fordi man ikke kan arbejde fuldtid.

Anderledes er det dog på Statskundskab ved Københavns Universitet. For her kan studerende godt får få 30 ECTS for et praktikophold, hvor mange ligesom på SDU skal skrive en opgave, der indeholde teoretiske refleksioner over det arbejdet, der er udført under praktikopholdet.

Vi på SDU kan bare kun få 20 point for samme type opgave.

På Politik og Administration ved Aalborg Universitet, der er deres udgave af Statskundskab, der får man også 30 ECTS merit for praktik. Dette skal dog foregå på 9. semester, som også skal afsluttes med en opgave – der skal forsvares mundtligt.

Læs mere: Praktik: Studerende snorksover

Studienævnsmedlem Christian Gundtoft skriver i en facebook-kommentar, at løsningen er ikke nødvendigvis tildelingen af flere ECTS-point for praktik:

“Der er allerede to sommerskolefag, til 10 ects, der er oprettet netop for at man stadig kan få sine 30 ects pr. semester, selvom man tager praktik.”

Læs mere baggrund i DJØFs rapport: “Praktikordninger på de samfundsvidenskabelige uddannelser“.

Hvad synes du om at studienævnet på Statskundskab ved SDU kun vil give 20 ECTS-point for et praktikophold, der på KU og AAU giver 30 ECTS-point?

Bange for at gå glip af nyheder fra Skaberstaten? Få dem direkte på mail engang om måned: Tilmeld dig nu!

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)