Valg

Maiken blev førstesuppelant til Universitetsrådet


Der var hård kamp om pladserne i Universitetsrådet, men det lykkes Maiken Dahl Hansen fra Statskundskab at blive førstesuppelant.

Universitetsrådet er det næstøverste organ på SDU, hvor studerende og ansatte rådgiver ledelsen om væsentlige beslutninger.

Der var 5 kandidater til de 3 pladser, men især to kandidater gjorde utrolig godt og dermed sikrede sig en plads; Jesper Birch Carlsen, der læser på det Tekniske Fakultet og er formand for deres studenetrforening SIF fik hele 1.122 stemmer, hvilken var 43 % af samtlige personlige stemmer.

Fra det Sundhedsvidenskabelige Fakultet stillede medicinstudernede Mikkel Warming Pedersen og han fik hele 830 stemmer, hvilken næste er hver 3. personlige stemme.

De høje personlige stemmetal betød også at valgdeltagelsen var markant højere til Universitetsrådet end det ellers mere magtfulde organ SDUs bestyrelsen. Således at knap 16 % stemte til rådet, men kun 14 % stemte til bestyrelsen.

Selvom Maiken Dahl Hansen fra Statskundskab var den kandidat ved valget der fik allerflest stemmer af kandidaterne fra vores studie med 245 stemmer, så var det desværre bare 6 stemmer for lidt til at give hende en plads i Universitetsrådet, men sikrede hende en plads som førstesuppelant til rådet.

Sidste plads gik nemlig til Charlotte Randa Allermand fra Negot Arabisk, der fik 250 stemmer.

Selvom der var kampvalg, så var alle kandidater stillet op for Syddanske Studernede.

Valgoversigt

  1. Jesper Birch Carlsen fik 1.122 stemmer
  2. Mikkel Warming Pedersen fik 830 stemmer
  3. Charlotte Randa Allermand fik 250 stemmer
  4. Maiken Dahl Hansen fik 245 stemmer
  5. Jonas Østergaard Larsen fik 139 stemmer

Bange for at gå glip af nyheder fra Skaberstaten? Få dem direkte på mail engang om måned: Tilmeld dig nu!

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)