Forskning

Nyeste viden: Det danske arbejdsmarked under pres?

Hvordan går det med den danske arbejdsmarkedspolitik anno 2015. Er den danske model ved at forfalde eller kan den klare presset fra både politiske reformer og mindre organisering?
Den nyeste udgave af Samfundsøkonomen handler om det danske arbejdsmarked i dag. Der på mange måder er under pres. Både pga. den politiske reformer af f.eks. dagpenge, det faldende medlemstal af fagforeninger og EUs påvirkning af det danske arbejdsmarked.
Læs følgende artikler:
  1. Dansk flexicurity under pres – både indefra og udefra
  2. Kan man have overenskomster uden fagforeningsmedlemmer?
  3. EU-retten og den danske arbejdsmarkedsmodel
  4. Kommentarer fra DA, FTF og BAT-kartellet
  5. Understanding the German minimum wage
  6. Konflikter og konflikthåndtering i offentlige omsorgsorganisationer
Tidsskriftet Samfundsøkonomen henvender sig til samfundsvidenskabelige kandidater og studerende samt til andre med interesse for analyse af vigtige samfundsforhold. 
Artiklerne har samfundsmæssig relevans og benytter sig af en samfundsvidenskabelig tilgang. Med dette udgangspunkt beskæftiger Samfundsøkonomen sig bredt med samfundsforhold og benytter analytiske tilgange fra alle samfundsvidenskaberne. Ofte samles artikler om et bestemt emne i særlige temanumre.
For at få adgang til artiklerne kræves abonnement – men medlemmer af DJØF har fri adgang til onlineversionen – man skal bare oprette en profil hos Djøf Forlag.
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)