Eksamen

PC-overvågning under eksamen

Samfundsvidenskab indfører overvågning af din pc under eksamen efter problemer med snyd.
Efter flere sager med studerende, der har forsøgt at snyde under deres skriftlige eksamener, har Samfundsvidenskab på SDU, inkl. Statskundskab, indført overvågning af din pc under eksamen.
Det betyder at du skal installere programmet Exam Monitor i forbindelse med at du skal op til skriftlige stedprøver, altså de skriftlige eksamener på SDU og ikke “tag-hjem-eksamener”. 
Samfundsvidenskab har sendt en mail ud til alle studerende studiemail angående de nye krav om overvågningsprogrammet, der registrerer; hvad der sker på computerens skærm og hvilke processer der kører på computeren, eksempelvis fildelingstjenester, Facebook, internetbrowsere, mailprogrammer og lignende. 
Det betyder at du skal lukke disse programmer under eksamen, således at hvis du har programmer som Dropbox eller Skype på din pc, som normalt kører i baggrunden, så skal de lukkes ned, også selvom du ikke bruger dem.
Formålet med overvågningen er at skabe større sikkerhed for, at prøverne afvikles korrekt, således at der står troværdighed om dine opnåede karakterer og dit eksamensbevis.
Du skal selv hente Exam Monitor
Du skal selv sørge for at hente programmet på em.sdu.dk i god tid, så du er sikker på at programmet virker på din pc til eksamen. Oplever du problemer, skal du kontakte IT-support på servicedesk@sdu.dk. Har du andre spørgsmål så kontakt: exammonitor@sam.sdu.dk.
Før eksamen skal du starte Exam Monitor og vise vagten, at den køre på din computer. Har du problemer, kan du få hjælp hos IT-supporten på stedet.
Under eksamen må du ikke stoppe Exam Monitor. At stoppe programmet er det samme som at bryde eksamensreglerne. Derudover behøver du ikke spekulere på Exam Monitor. Programmet kører i baggrunden på computeren, og du vil for det meste kunne se et lille ikon på skærmen som tegn på, at det kører. Bemærk, at programmet kører, uanset om den er synligt eller ej.
Efter eksamen vil vagterne komme rundt og tjekke din afleveringskvittering i Blackboard. Samtidig kontrollerer de, at Exam Monitor fortsat kører. Først når vagten har kontrolleret kvitteringen, må du lukke Exam Monitor og din computer. Efter eksamen kan du også logge ind på em.sdu.dk og se, hvad Exam Monitor har registreret under prøven.
Hvad synes du om overvågningen af din private pc under eksamen?
The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)