Praktik Praktikoplevelser

Praktikoplevelser: Karina hos Europabevægelsen

Karina Ersted Christensen er i praktik i Den Danske Europabevægelse, hvor hun har været siden starten af februar og er der til 1. juli. Skaberstaten har talt med hende om hendes oplevelser i praktik:

Beskriv dit praktiksted, hvad laver man der?
Den Danske Europabevægelse er en forening, der arbejder for et stadigt stærkere samarbejde mellem de europæiske befolkninger, som ønsker at danne et mere integreret demokratisk Europa. 
Europabevægelsen tror på, at det skal ske via EU og Europarådet. 
Jeg sidder på sekretariatet, som har til hovedformål at understøtte lokalforeningerne og udbrede kendskabet til EU bland danskerne, vi er også informationskontor for Europarådet. Det er et lille sekretariat, som er vandt til praktikanter, vi er pt. 3 praktikanter. At det er et lille sekretariat betyder, at der er rigtig meget ansvar og at jeg får del i alle processer og byder ind der, hvor jeg har ideer og løsninger. 
Hvad synes du er mest spændende ved dit praktiksted?
Jeg får fantastisk meget viden om EU især om retsforbeholdet. Jeg lærer virkelig, hvad det har af betydning for Danmark, at vi står uden for, samtidig med at jeg skal kunne formidle det til gymnasieelever. 
Samspillet mellem at være omgivet af kolleger der brænder for EU og de debatter det giver overfrokosten og på den anden side at tage ud til elever og skulle formidle EU på en lettilgængelig måde, som er mere oplysende end det er propaganda. Det er fantastisk.
Hvad er dine opgaver?
Jeg sidder med fredagsnyhedsbrev, vidensnotat og medlemsbreve. Planlægning af roadtrip, folkemøde og information om Europarådet. Der ud over er der mange ad hoc-opgaver. Jeg har lige arrangeret et netværksmøde for kvinder, undervist en efterskole i EU, skrevet artikler og rapportager. 
Hvad synes du er det bedste ved din praktik?
Det er helt klart den gode energi og stemning. Alle brænder for projektet EU og er klar med nye ideer og arbejdskraft. Det er svært at komme hjem til tiden, fordi der altid er noget der skal laves og det gør man glædeligt. Netop fordi det er gode, hjælpsomme kolleger og vi vil alle sammen EU. 
Så er der masser af opgaver og masser af ansvar. Vi holder mandagsmøder, hvor de vigtigste ting indenfor EU bliver drøftet, jeg er altid opdateret; hvad foregår der i udvalgene? Hvilke ministre mødes? Hvad laver formandslandet, EP?, EC?, ECHR? Osv. det er så fedt.
Vil du anbefale praktikstedet til andre studerende, hvorfor?
Ja. Det er fantastisk at arbejde blandt gode kolleger, i et travlt men varierende miljø. Især, hvis man er klar på den ene dag at nørde EU blandt ligesindede og den næste dag forklare en gymnasieklasse, hvorfor de skal tage stilling til EU. Det giver et godt netværk, især hvis det er EU eller generelt NGO arbejde man søger efterfølgende.
Vil du gerne have arbejde et lignede sted efter studiet?
Ja, meget gerne. Jeg kan rigtig godt lide skiftende arbejdstider, skiftende opgaver, hvor der er plads til nye ideer og udvikling. Jo, det er travlt, men der bliver lyttet og de opgaver jeg sidder med, ville ikke blive lavet, hvis ikke jeg sad med dem. Det er for mig rigtig vigtigt, der skal være kort fra ide til handling, derfor vil jeg rigtig gerne arbejde sådan et sted efter studiet.

Er du selv i praktik og vil du fortælle om dine oplevelser? Så send en mail til Peter fra Skaberstaten på plykkegaard.dk@gmail.com

Læs flere praktikoplevelser hver fredag på Skaberstaten

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)