Arbejdsmarked

Statskundskabere skal have job i det private

Statskundskab på KU har oprettet et Business Forum med undervisere, studerende og personer fra det private erhvervsliv. Formålet er at få flere kandidater fra Statskundskab i job i det private arbejdsmarked.

Statskundskabere har ikke de samme gode jobmuligheder i den offentlige sektor som tidligere. De nyeste tal, som Skaberstaten tidligere har bragt viser at over hver 3. nyuddannede indenfor vores gruppe er ledig i løbet af det første år efter dimittering.
Der er altså rigtig mange studerende, der går direkte ud i arbejdsløshed efter studiet.
Derfor skal statskundskabere i fremtiden i højere grad kigge efter job i den private sektor og det er årsagen til at man KU har lavet en Business Forum. 
Det er godt nyt for både statskundskabere og det danske erhvervsliv. Fordi det private erhvervsliv har brug for den ”brain power” som statskundskaberne kan bidrage med. Men det kræver at Statskundskabsuddannelsen klæder de studerende på til at kunne arbejde i en privat virksomhed.

– I skal fokusere jeres uddannelser på det, I er bedst til som Institut for Statskundskab, men I skal sørge for at give de studerende flere konkrete ledelsesværktøjer med på vejen. I deres efterfølgende karriere vil de få brug for mange andre færdigheder end de får på universitetet

Udtaler Carsten Stendevad, direktør i ATP, der er medlem af det nye forum.
Statskundskabere kan også bruges som en form for brobygger mellem den private og offentlige sektor, fordi man har en forståelse af de offentlige systemter når man kommer ud i den private virksomhed. 

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)