SIO Studiemiljø

Aktive i studiemiljøet skal være medlem af SiO

Vil du være aktiv i studiemiljøet på Statskundskab, så skal du fremover være medlem af SIO. Det er SIOs medlemsforeninger blevet enige om.


I forbindelse med SIOs generalforsamling, der blev afholdt d. 21. april, blev der diskuteret om SiOs medlemsforeninger kun skal tillade studerende, der er medlem af SiO, at være aktive hos den pågældende studenterforening.

SiO har 7 medlemsforeninger, der er Samfundsblik, IntRpol, FUS, Rustursforeningen, Staten og SISLO, samt den nyoptaget Scient. Pol. Revyen
Der var enighed blandt deltagerne af generalforsamlingen, at gøre SiO-medlemsskab til et krav, men da forslaget ikke var blevet indsendt skriftligt inden generalforsamlingen, så kunne man ikke ændre sine vedtægter.
Man kunne så afholde en ekstraordinær generalforsamling, hvor man ændrede i vedtægter, men SiOs nye ledelse mener ikke det er nødvendigt, da der er enighed blandt medlemsforeningerne og derfor SiO-formand Anne til en gentlemen’s agreement.

– For at være aktiv i de foreninger, som er en del af SiO, skal man være medlem af SiO. SiO-medlemmer er altafgørende for at der er et studiemiljø. uden dem kunne det ikke økonomisk løbe rundt.

Fortæller Anne Bendixen til Skaberstaten. Men hun understreger, at man selvfølgelig godt kan være aktiv i sit studiemiljø uden at være medlem af SiO, men man er begrænset til at være aktiv udenom SiOs medlemsforeninger. Dermed kan man heller ikke søge finansiel støtte eller sparing hos SiO, 
Dog er der nogle medlemsforeninger af SiO, f.eks. Samfundsblik, der også består af journaliststuderende. De skal ikke være medlem af SIO, men derimod KaJO.

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)