Hjælp Nye studerende Studiestart

Hjælp til ordblinde og andre handicap

Syddansk Universitet er ét universitet med plads til forskellighed. Så selvom man har et fysisk eller psykisk handicap – så kan man få den støtte der skal til for at man kan gennemfører sit studie.

Er man studerende med et handicap, så kan man få Specialpædagogisk Støtte (SPS), som bliver planlagt individuelt og kan bestå af f.eks. møbler, tegnsprogstolk, kurser, it-hjælpemidler, sekretærbistand eller rådgivningsforløb.

LÆS mere om SPS

– Er du i tvivl om du har et handicap, f.eks. ordblindhed, så kontakt SPS om at få det afklaret.

Har man brug for sparing og råd fra andre studerende med handicap, f.eks. om handicaptillæg eller gruppearbejde. Så brug RÆKVÆRK der er et netværk for universitetsstuderende med handicap, psykiske lidelser og kroniske sygdomme på landets universiteter.

Tjek Rækværks facebook-gruppe

ORDBLINDHED
Hvis du specifik er ordblind(har dysleksi), så er der også rigtig gode mulighed for at få støtte på SDU. Du kan f.eks. kontakte Dysleksi Netværk Odense (D.N.O), der er en studenterforening af studerende med dysleksi, der laver faglige og sociale arrangementer.

LÆS BLOG: Et liv som ordblind

LÆS OGSÅ: Ny studenterforening: Mere fokus på ordblindhed

Kære alle medstuderndeHvis du kender nogen der går på SDU og er testet ordblind, så fortæl dem om os. Vi dysleksi netvæ…
Posted by Dysleksi Netværk Odense – D.N.O on 26. marts 2015

Du kan også blive medlem af DUO – Netværk for ordblinde studerende, der laver makkerpar, så to ordblinde i samme by kan hjælpe hinanden.

LÆS mere om DUO– Læs mere: Hjælp til ordblindhed

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)