Nye studerende SIO Studiestart

SiO – ligesom licens, bare billigere

SiOs ledelse – fra venstre; Anne, Narmer og Nanna

Velkomst-hilsen fra SiO, der er dit direkte link til foreningerne, instituttet og dine undervisere. Bliv medlem og støt foreningslivet på Statskundskab.

Af Anne Bendixen, SiO-formand

At være medlem
I SiO mødes foreningernes formænd og næsteformænd med studienævnet, instituttet og ikke mindst årgangsrepræsentanterne for de enkelte årgange ca. en gang om måneden. Dermed er der her mulighed for at diskutere alt fra sociale arrangementer til det faglige indhold på studiet.

Udover at snakke sammen og skabe sammenhæng på tværs af årgange, interesser og fag er SiO foreningernes mulighed for finansiel støtte, for det er ingen hemmelighed at arrangementer med de førende forskere, kendte politikere og gratis kaffe bare er federe!
– De koster selvfølgelig lidt at lave, og derfor fungerer SiO som en stor fællespulje, som de enkelte foreninger kan søge penge fra.

Og det er her, SiO-medlemmerne kommer ind i billedet. Udover at være støttet af instituttet får SiO (og dermed alle foreningerne) nemlig sine penge fra alle sine medlemmer, der hver har betalt 150 kr. som engangsbeløb.

Dermed har hvert medlem givet sig selv og sine medstuderende muligheden for at komme til alt lige fra torsdagsbarer og studieture til forsker-konferencer og politiker-debatter.

Udover god karma får SiO-medlemmer en gratis øl til FUS-festerne, hvilket hurtigt kan løbe op. Det er selvfølgelig helt uforpligtende at blive medlem, og vi håber at så mange har lyst til at tilslutte sig skaren af opbakkende og støttende medlemmer.

For at blive medlem skal vi have dit navn, adresse, e-mail og studieårgang.

Indmeldelse kan ske på tre måder:

  1. Udfylde informationerne i hånden og aflevere dem til din årgangsrepræsentant sammen med 150 kr. i kontakter
  2. Overføre 150 kr til SiO’s konto 5391-0247895 og sende en mail med informationerne til sio@samnet.sdu.dk
  3. MobilePay 150 kr. til SiOs nummer: 50 70 57 26 og send informationerne i en sms.

Aktiv som årgangsrepræsentant
Er det ikke nok at være medlem, kan man også blive årgangsrepræsentant. Det kan sammenlignes lidt med at være elevrådsrepræsentant i gymnasiet, hvor man sammen med de andre årsgangsrepræsentanter har fingeren på pulsen på ens årgang – både fagligt og socialt.

Man er the go-to person for ens medstuderende, hvis de har noget, de gerne vil formidle videre til instituttet, studienævnet eller foreningerne. Derudover er man ligeledes den, der giver informationer den anden vej.

Der er to årgangsrepræsentanter pr. årgang, som begge sidder for et år af gangen. De findes ved at SiOs bestyrelse kigger forbi til en forelæsning, hvor alle kan melde sig, hvorefter man stemmer om det. Meget demokratisk.

Stil op, når SiO bestyrelsen kommer forbi til en forelæsning (de skal nok melde det inden).

Aktiv i en forening
Derudover kan man blive aktiv i SiO ved at være aktiv i en af foreningerne. Selvom man ikke sidder med til de månedlige møder, er de enkelte foreningsmedlemmer en direkte del af SiO bl.a. via torsdagsbaren, SiO Around, eller den faglige dag, AGORA, som begge arrangeres i samarbejde mellem foreningerne. Derfor skal man også være medlem af SiO for at blive medlem af en forening.

TJEK: Foreninger på Statskundskab

LÆS: Aktive i studiemiljøet skal være medlem af SiO

Hold øje med foreningerne på facebook, hvor de skriver så snart ansøgningsrunderne går i gang.

SiO er noget vi giver til hinanden – ligesom licens, bare billigere.

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)