Nye studerende Studiestart

Studielederens velkomst 2015

Velkommen til din nye uddannelse! Begyndelsen på dit nye studie er et stort skridt, for din uddannelse vil ikke blot præge de næste fem år af dit liv, den vil også på mange måder komme til at forme livet efter den sidste eksamen.

Af Christian Elmelund-Præstekær, Studieleder

Med en uddannelse i statskundskab eller samfundsfag bliver du samtidig en del af den lille gruppe mennesker, der former fremtidens samfund, eksempelvis som embedsmand i staten, kommunerne, de internationale organisationer, som topleder, fagspecialist, analytiker, forsker eller underviser.

Vores uddannelse er en generalistuddannelse, så praktisk talt sætter kun fantasien grænser for, hvad du kan drive det med den endelige grad i hus. Du vil forhåbentlig snart erfare, at studielivet på én og samme tid er engagerende, krævende og sjovt.

Vi tilbyder dig undervisning, som både udfordrer dine forestillinger om politik og samfund og giver dig ny viden. Derudover skal du lære, hvordan du selvstændigt og i samarbejde med andre kan undersøge og analysere samfundet på grundlag af forskellige teorier og metoder.

Det særlige ved universitetet er, at du bliver undervist af forskere. Altså super-eksperter i de forskellige fag på din uddannelse. De har alle en forskeruddannelsen (ph.d.) og bruger omtrent halvdelen af deres tid på at skabe dybere indsigt i samfundsmæssige fænomener, som fx valg, krige, velfærdsreformer, offentlig forvaltning og europæisk politik.

Det håber vi, du vil udnytte i både undervisningen og i din daglige færden på instituttet, på universitetet – og i samfundet.

Uddannelsen er bygget op, så du først bliver introduceret til de centrale faglige discipliner. Senere bliver undervisningen mere tematisk, og efterhånden får du mulighed for selv at vælge emner og fag og dermed styre din uddannelse i den retning, du har lyst til.

Når du om tre år er færdig som bachelor kan du naturligvis læse videre på kandidatuddannelserne i statskundskab og samfundsfag.

Men du har også direkte adgang til instituttets kandidatuddannelser i journalistik, International Security and Law og Comparative Public Policy and Welfare Studies.

På Institut for Statskundskab lægger vi vægt på det levende studiemiljø og på at skabe mindst mulig afstand mellem studerende og undervisere.

I den første tid skal du både følge undervisningen og lære at navigere rundt på universitetet. I den forbindelse vil en række ældre studerende gøre deres bedste for at give dig og dine studiekammerater en god start fagligt og socialt.

Du vil forhåbentlig hurtigt opdage, at der er vide rammer og gode muligheder for virkelyst og realisering af nye initiativer. Jeg ser frem til at møde dig og dine studiekammerater – og til at udvikle uddannelserne og instituttet sammen med jer.

LÆS OGSÅ: SiOs velkomst: Ligesom licens, bare billigere

Ekstra info:
Institut for Statskundskab Instituttet blev oprettet i 1998. Siden da er der blevet optaget ca. 1.000 studerende på uddannelserne i statskundskab og samfundsfag. 

De første kandidater blev færdige i 2003. Siden 2006 har Institut for Statskundskab også omfattet Center for Journalistik. 

I februar 2012 flyttede instituttet i helt nye bygninger på campus i Odense. Der er ca. 80 ansatte forskere ved Institut for Statskundskab, heraf 13 professorer og 14 lektorer. 

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard Hansen

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard Hansen (se alle)