Nyt

Derfor skal du komme til IntRpol’s åbningsarrangement om cyberwar

Institut for Statskundskabs foreningsliv rører på sig igen, når IntRpol inviterer til diskussion og debat på emnet ‘Cyperwarfare’. 


IntRpol holder sit første arrangement på mandag d. 21. september. Til arrangementet vil Asif Parbst Amin og Jens-Christian Hedegaard Thomsen fra Forsvarsministeriet og instituttets egen lektor Jens Ringsmose gæste. Her vil de bruge deres viden og ekspertise til at belyse, hvorvidt Danmark reelt står overfor en cybertrussel. Arrangementet er gratis. 

Foreningen IntRpol er en non-profit forening som brænder for international politik. Den blev stiftet i 2005, og føres af Statskundskabsstuderende for Statskundskabssstuderende. IntRpol bruger endvidere meget tid og mange ressourcer på at fremføre spændende arrangementer på studiet.


Som IntRpol også har beskrevet inde på Facebook, er ovenstående emne først og fremmest relevant, fordi krigsførelsen i løbet af de sidste årtier i stigende grad har spredt sig til cyberspace. Angreb som Stuxnet på Irans atomprogram og Ruslands angreb mod Estland i 2007 har imidlertid vist, at cyberspace er en helt ny arena for krigsførelse. IntRpol håber i den forbindelse på især at tiltrække første-semester-studerende.

Men hvis man som første-semester-studerende på Statskundskab sidder og ikke umiddelbart tiltrækkes af ovenstående, har Skaberstaten opstillet en række andre grunde til, hvorfor man skal tage halvanden time ud af sin kalender for at møde op til arrangementet. Til at hjælpe os med dette tog vi imidlertid fat i IntRpols formand, Farkhonda Jawid.

Farkhonda Jawid fortæller, at en årsag til at man som første-års-semesterstuderende bør møde op, er fordi man på denne måde først og fremmest får orienteret sig i hvad foreningslivet på Statskundskab kan betyde, både for de studerende, som står bag det, og for de studerende som deltager. Dertil kommer, at de ved at deltage får udvidet deres generelle viden om international politik, men specielt om dette nye fænomen, som er relevant for os samfundsinteresserede, der  er vokset op med og benytter sig af cyberspace. 

Skaberstaten mener at første-års-semesterstuderende bør deltage i arrangementet fordi cyberwarfare bliver et emne de kommer til at lære og læse mere om i faget Indledende Statskundskab under emnet International Relations. Ved at deltage i arrangementet vil man derfor udover at få information om cyberwar på forhånd, også højst sandsynlig kunne bidrage med spændende inputs til  forelæsningen.

Afslutningsvis vil vi opfordre alle, der læser denne artikel til at deltage. Vi håber vi ses!

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune