Nyt

Studiestartsprøven: En test i studieparathed

På lørdag finder årets studiestartsprøve sted. Det er en prøve, som skal teste de studerendes studieparathed, men også give dem en indsigt i, hvordan eksamen foregår på universitetet. Den har dog også sine praktiske formål, den skal fjerne de såkaldte ”spøgelsesstuderende”.

Studiestartsprøven for statskundskabere blev indført sidste år, og det er derfor et relativt nyt tiltag, som skal afprøve de studerendes studieparathed. Selvom forudsætningen for at bestå prøven blot ligger i at møde op, så er der incitament for de studerende i at prøve sig selv af. Ifølge studieleder, Christian Elmelund-Præstekær, har Studiestartsprøven nemlig to formål:
Den har to formål. Dels at give studerende en ufarlig test af at gå til eksamen på universitetOg dels at slå fast, hvem der er på studiet, og fjerne de såkaldte ”spøgelsesstuderende”, som normalt første opdages på 2. Eller 3. Semester.”
Bliver de studerende til hele prøven, vil de forblive en del af studiet, men testen har relevans for de studerende, som bør gøre deres bedste på trods af dens manglende vigtighed. Testen har nemlig til hensigt, at undersøge de studerendes evne til at gå på studiet. Kan man ræsonnere og analysere teksters indhold på en ordentlig måde? Dette er nogle af de kompetencer, som prøven vil undersøge.
En afprøvning af prøven
Studiestartsprøven har samme form som den unitest, der bruges til kvote 2 ansøgninger. Prøven, som de studerende skal udsættes for på lørdag, er den, som vil være gældende for Statskundskabsansøgere på kvote to i 2017. 

En anden grund til at testen afholdes er nemlig, at vægtningen af spørgsmålene i prøven skal nuanceres før den tages i brug. De studerende vil altså være en slags forsøgspersoner for vægtningen af spørgsmålene i Multiple-choice prøven, før den tages i brug i 2017.
Hvorfor Lørdag?
Mange studerende sætter normalt pris på, at have sine fridage, men studiestartsprøven tager en af disse. Dette bunder i praktiske årsager:
Det skal ikke rende ind i den anden undervisning,” siger Lektoren, der altså afholder prøven på en lørdag af de praktiske begrænsninger, der er på universitetet.
Fra Skaberstaten skal der lyde et held og lykke med prøven på lørdag til de studerende.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune