Nyt

Mark Venborg mener: Indstil smædekampagnen


Når Mette Frederiksen går i offensiven og kræver ændringer i EU-borgeres ret til børnepenge i Danmark, får det større konsekvenser end umiddelbart antaget. I skrivende stund er Socialdemokraterne Danmarks største parti med 47 sæder i tinge, da over 26 % af danskerne stemte liste A ved folketingsvalget i sommers. I lørdags kunne vi så forstå, at det er for let for EU-borgere at få ret til sociale ydelser i Danmark ifølge Mette Frederiksen. Det er ikke første gang sådanne udmeldinger kommer fra de større partier, med det går ud over danskernes forhold til EU. Grunden til at det overhovedet kan lade sig gøre at få sociale ydelser i andre lande er EU. Det bliver altså en implicit kritik af det europæiske fællesskab i den brede befolkning. Det er i sig selv på sin plads at kritisere EU fra tid til anden, men ønsker man, som Socialdemokraterne gør, et ’ja’ i december, kunne timingen sagtens være bedre. Forskning fra CBS viser at vores holdninger ofte er determineret af vores partifarve. Men den information stiger risikoen for at socialdemokratiske vælgere bliver mere EU kritiske.

En øget EU integration er yders skrøbelig store flygtningestrømme på kontinentet. Lars Løkke Rasmusen ér blevet opfordret til at udsætte afstemningen. Lad os ikke gamble med det europæiske politi-samarbejdet – tal ordenligt om EU, bare indtil efter 3. december. 
af Mark Venborg Eriksen

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune