Nyt

Samfundsblik får ex-minister til eksamen

12188308_10208411673987648_1673178622_n

De sidste detaljer er på plads, og Samfundsblik har trukket en stor fisk i land. Danmarks tidligere udenrigsminister, Martin Lidegaard, gæster nemlig instituttet d. 12 november og deltager i Samfundsbliks koncept politiker-eksamen.  Søren Hviid og formanden for Samfundsblik, Niclas Nordsted, skal eksaminere det nuværende folketingsmedlem fra Radikale Venstre i ‘politiker-disciplinen’.

“Vi tænker, at der selvfølgelig skal tales om en masse dansk politik, men siden Lidegaard har et naturligt udenrigspolitisk aspekt ved sig, er det mit håb, at EU og flygtningekrisen også vil være genstand for diskussion i eksaminationen – og udslagsgivende i karakteren”, forklarer formanden.

Netop de udenrigspolitiske område er lektor Søren Hviid også kendt for at debatere.

12-tallet – “Den perfekte præstation”
Det er langt fra første gang, foreningen Samfundsblik kan invitere til eksamination af store politiske personligheder. Før, har navne som Anders Fogh Rasmussen og Dan Jørgensen været på plakaten. Senest fik Kristian Jensen et 12-tal for sin præstation.

Det er jo ingen hemmelighed, at I før har været rundhåndet med 12-tallerne. Hvad vil I gøre for at udfordre hans politiske evner? 

“Hvis nogle kender Søren Hviid, og eksempelvis har været til eksamen i et af hans fag, så ved man, at der ikke gives ved dørene når han er eksaminator. Samtidig skal ret være ret – en god eksamen giver en god karakter, og betingelserne for denne eksamen er den samme som ved alle andre: Den eksaminerede kender ikke spørgsmålene på forhånd. Når det så er sagt, så mener vi jo at karakteren er mere en lille sjov krølle på arrangementet”, fortæller Niclas Nordsted, og understreger at det vigtigste er diskussionen og det indblik i politikerlivet, som publikum får.

Klik her for at se begivenheden på Facebook

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune