Nyt

Behind the scene – AGORA16

 

11133629_889660044402354_6849309741202510543_oDen 14. April i år havde vi mulighed for at opleve tidligere minister og nuværende EU konkurrencekommissær, Margrete Vestager, da hun ved dette års Agora-event fremlagde sit oplæg om EU og den fremtidige nationalisme blandt medlemslandene. Dette interessante oplæg var dog bare ét ud af mange, der blev holdt ved sidste års Agora-event, som havde emnet ”Nationer eller Verdenssamfund.”

Agora16-udvalget er nu blevet nedsat og har påbegyndt sit arbejde, men hvad er formålet egentlig med et afholde et arrangement som Agora?

Skaberstaten har snakket med dette års tovholder af arrangementet Kasper Junge Haugaard fra Samfundsblik, 3. Semester.

Han fortæller, hvordan Agora giver de studerende mulighed for at gå i dybden med et politisk emne, som har til formål at appellere til både statskundskabs- MOISL- og journaliststuderende.

” Jeg fristes til at citere sidste års tovholder, Lars Olaf Søvndahl Petersen, der opsummerede begivenheden med et enkelt ord: ’Perspektiv’. Når vi taler om perspektivering, handler det om at pirre vores faglige nysgerrighed på tværs af studieretninger og om at få belyst det valgte emne fra så mange sider som muligt. Ved at præsentere vores medstuderende for mange forskelligartede perspektiver ønsker vi, at arrangementet skal supplere og konkretisere den læring, der i forvejen finder sted hver dag på de forskellige studier og således bidrage med en udvidelse af vores faglige horisonter gennem oplæg, tale og debat. Formålet med AGORA er desuden at opfordre til refleksion og diskussion af de præsenterede vinkler og synspunkter – også de mindre konventionelle. Af samme grund satser vi på et bredt og varieret felt af talere.”

Agoraudvalget består af studerende fra de forskellige SIO-medlemsforeninger altså Samfundsblik, IntRPol, FUS, SISLO samt KAJO.

Selvom dette års Agora arrangement havde mange spændende navne at byde på, tyder det alligevel på, at Agora16 bliver mindst lige så spændende, hvis det lykkedes at få skaffet de ønskede oplægsholdere til arrangementet.

”Vi er gået i gang med arbejdet, ja. Indledningsvis handler det om at få de praktiske detaljer på plads ift. dato, lokaler osv., men ligeså snart det er sket, har vi en meget interessant ’shortlist’ af potentielle talere, som vi tager kontakt til. Som tidligere nævnt er ambitionerne store, og både danske og udenlandske talere bliver af høj kaliber, hvis det går, som vi håber. Det er tidligt at spå om resultaterne af de kommende måneders anstrengelser, men hvis vi lykkes med at lokke bare en håndfuld af vores potentielle talere til SDU, bliver AGORA 16 mindst ligeså godt som arrangementet i år!”

The following two tabs change content below.

Mirella Nina Husic

Nyeste indlæg af Mirella Nina Husic (se alle)