Nyt

Steffen Kretz besøger instituttet

0fcdd4e2-92db-4504-83a5-b5b49563fcd6_tva_2130_clean_version_00080502

Velkommen til Åbent seminar om flygtningene på mediernes dagsorden nu på tirsdag den 17. november kl. 12.15-14.00 på Medietorvet.  Alle er velkomne – studerende, undervisere og andre interesserede.

Hovedtaler er Steffen Kretz, nyhedsvært og international korrespondent på DR TVAvisen. Derefter vil der være debat.

Oplægget handler om, hvordan han er i stand til at rapportere om flygtningene og sætte begivenhederne ind i en ramme, der gør det muligt at forstå, hvad der sker. Dels generelt i forhold til flygtningesituationen – dels mere specifikt til aktuelle begivenheder.

Europa står midt i en ekstraordinær tilstrømning af flygtninge. Det er den værste flygtningekrise i 70 år, og den foregår netop nu. Næsten 60 millioner mennesker er drevet på flugt fra deres hjem, og omkring 13 millioner af dem har forladt deres hjemland for at søge ly andre steder i verden. De sidste fire år er 2,3 millioner af disse migranter og flygtninge nået til Europa for at søge asyl. Men hvad får disse mennesker til at flygte den lange vej til Europa? Hvad skal der ske med migranterne og flygtningene? Hvad skete der på EU-Afrika-topmødet på Malta? Hvordan ser Afrika situationen? Og hvordan formidler man det hele videre som journalist?
Det er bare nogle af de spørgsmål tirsdagens arrangement kommer til at omhandle.

Professor Frederik Harhoff fra Juridisk Institut vil indlede med hans tanker om migrant- og flygtningesituationen. Herefter giver Frederik ordet videre til Steffen Kretz, der vil fortælle om sin rejse gennem Vestafrika i de sidste par uger, samt vise de fire indslag, som han undervejs producerede til TV Avisen.

Steffen Kretz er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1988, hvor han var i praktik hos Berlingske Tidende. Da han var færdiguddannet blev han ansat på Ekstra Bladet, hvor han arbejdede som korrespondent i New York fra 1991-1993. Herefter blev han ansat som reporter på TV-Avisen.
Derudover har Steffen Kretz været vært og redaktør på ‘Søndagsmagasinet’ på DR, vært på TV-Avisen, styret DRs politiske Krydsild-programmer, været udstationeret i Mellemøsten som korrespondent for DR, produceret DRs internationale interviewserie ‘De Skrev Historie’, været vært og redaktør på ‘Horisont’, været klimakorrespondent for DR, samt skrevet bogen ‘Brændpunkter – reporter på kanten af verden’.
Han arbejder nu som vært på TV-Avisen og rejsende korrespondent i verdens brændpunkter.

Seminaret holdes i et samarbejde mellem Juridisk Institut, Center for Journalistik og Institut for Statskundskab.

Tilmeld dig på facebook begivenheden her

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune