Nyt

Kandidat føler sig snydt

Skærmbillede 2015-11-27 kl. 12.24.41

Valgresultatet for bachelorstuderende i studienævnet er kommet. Valgt ind er Güray Baba fra 5. semester og Kasper Horsted Hansen fra 3. semster. Güray Baba fik 24 personlige stemmer, mens Kasper Horsted Hansen fik 12.

Men en tredje kandidat fik faktisk flere personlige stemmer end Kasper Horsted Hansen. Kenneth Skovly Larsen fik 16 stemmer, men blev ikke valgt ind, fordi han stod på en liste for sig selv.

“Jeg oprettet min liste før SIO sagde, at de opstillet en liste. Den ville jeg gerne på, da jeg fandt ud af det, men da jeg allerede havde oprettet og afleveret min liste, var der ingen vej tilbage” forklarer Kenneth Skovly

Kandidaterne på SIO’s liste har tilsammen fået 65 stemmer hvoraf 3 er listestemmer, og de stemmer, som blev afgivet til kandidater, der ikke er kommet ind, går derfor til den næste kandidat på listen.

“Jeg oprettet som sagt min liste nogle dage før Sio skrev i årgangsgrupperne, at de har oprettet en liste. Jeg får så en besked fra Christian Gundtoft et par dage senere, der har hørt, at jeg vil stille op, og han tilbyder mig en plads på SIO’s liste, hvis jeg vil. Det ville jeg rigtig gerne. Jeg fortæller ham så, at jeg allerde har oprettet min egen liste, fordi jeg var ude i god tid, men hvis det var muligt ville jeg rigtig gerne flytte over på SIO’s liste i stedet. Det var desvære ikke en mulighed skrev Christian Gundtoft tilbage.” uddyber Kenneth Skovly

Kenneth Skovly fortæller desuden, at han ikke var bekendt med reglen, da han oprettede sin liste.

“Kenneth kunne ikke være med, fordi han allerede havde afleveret og underskrevet sin egen liste. Vi ønsker, at alle kandidaterne kommer samme sideordnede liste, så situationer som denne ikke opstår. Det er selvfølgelig ærgerligt for Kenneth,” udtaler Christian Gundtoft, der i kraft af sin nuværende position i studienævnet har været tovholder til valget.

Kenneth fortæller, at han overvejer at klage og tilføjer
“Jeg skal nok ikke være i så god tid en anden gang”

1. og 2. supleant er også at finde på SIO’s liste. Christoffer Ejlebæk Enggard er udnævnt til 1. og Camilla Voigt Arends.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune