Nyt

Rustursforeningen søger nye tutorer

Billede: Rune Frantzen
Foto: Rune Frantzen

Statskundskabs absolut mest populære forening søger i skrivende stund nye medlemmer, der skal bære det ærefulde erhverv, at være tutor for den kommende årgang. Rustursforeningen består på nuværende tidspunkt kun af den såkaldte styregruppe, og skal derfor finde omkring 16 nye ansigter til den kommende sæson.

Formanden Philip Eldal Johansen, Anette Ferslev Bojsen, Nikoline Damsgaard Mikkelsen og Christian Sforzini Graugaard er holdet, der skal finde de bedst mulige kandidater.

”Dedikation er den vigtigste faktor. Man skal ville sætte tid af til foreningen”, svarer Christian Graugaard på spørgsmålet: hvad skal man kunne for at være tutor?

”I rustursforeningen er der et stort praktisk arbejde. Det kræver mange personlige kompetencer i forhold til de andre foreninger, der har mere fokus på det faglige. Vi bliver meget begejstret for ansøgere, der både kan pege på, hvad der var fint ved rusturen, som vedkommende selv var på, men som også kan komme med andre idéer, vi ikke selv havde tænkt på”

I stillingsopslaget, som foreningens facebook-profil har lagt op, står der, at man søger et broget folk.

”Med den formulering mener vi, at vi søger folk med forskellige kompetencer: Det går ikke at have en kerne, hvor der kun er fis og ballade – så er der risiko for at turen bliver ustruktureret, når man har et så forholdsvis kompliceret program”, fortæller Christian.

Vennetjenester og bananer
Rustursforeningen er fra tid til anden blevet kritiseret for at vælge tutorer blandt den samme type personer fra studiet.

”Det er til dels rigtigt, fordi vi selvfølgelig gerne vil have udadvendte mennesker, og de ligner måske lidt hinanden. Når det så er sagt, skal vi både bruge folk, der er gode til at være oppe at køre og sprede god stemning, men også personer der er gode til de praktiske anliggender”, fortæller Christian, mens han understreger, at der ikke er et problem at spore.

Rustursforeningen er en af de foreninger på instituttet, der får flest ansøgninger. Det hænger måske sammen med, at det er en typisk forening på danske studier.
Den seneste tid har der været øget fokus på rusture, hvor specielt en rustur på CBS bliver kritiseret for at være undertrykkende og for grænseoverskridende.

De aktuelle problemer er ikke kendetegnet ved jeres rustur – vel nærmest omvendt. Er den måske lidt for kedelig?

”Vi er rigtigt glade for, at vores tur er alkoholfri. Det kan også ses i den feedback vi får – folk savner ikke alkohol. Der kommer rigtig mange arrangementer, der er med alkohol; både pubcrawl og socialdagen. Jeg synes ikke programmet er for konkormt”, fortæller Christian.

Find Rustursforenings opslag her

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune