Nyt

Tips og tricks til en medieforbruger

6277209256_934f20da10_b

Som studerende på Statskundskab, Samfundsfag eller en af de andre politologiske uddannelser har man ofte et stort forbrug af medier og nyhedsstof. Noget er frit tilgængeligt på mediernes egne hjemmesider, mens andet er forbeholdt dem, der køber avisen eller har abonnement til websitet.

Der er dog en anden mulighed. Vi har alle gennem universitetet adgang til Infomedia – en portal, der samler alle artikler fra dagblade, magasiner og webmedier.

Fordi Infomedia er en søgeords-baseret portal, kan man ikke uden videre finde den seneste avis.

Vil du have mest muligt ud af Infomedia, kommer her et par tips, der kan være nyttige:

Weekenden kan du blandt andet bedrive med at læse Weekendavisen. På Infomedias søgevindue kan man med fordel starte sin søgning  med et mellemrumstegn. Vil du fx læse den seneste udgivet avis, skriver du d. 29 januar (Weekendavisen udkommer hver fredag) i dato-feltet. En kombination af disse vil give dig mulighed for at læse alle artikler fra avisen.

Altinget.dk er et nyhedsmedie for politik-nørder. Der er desværre en række begrænsninger på hjemmesiden, hvis man ikke er betalende bruger. Igen er Infomedia din ven. Trykker du på ”Webkilder” i venstre spalte, vil du opdage, at Altinget blot er én i lang række af webmedier, som vi har adgang til. Når du finder ind på en artikel fra netop Altinget.dk, vil du opdage, at du er logget ind og kan bruge mediet som en betalende bruger.

Skærmbillede 2016-01-31 kl. 22.42.33

Infomedia har næsten alt – også magasiner. For at benytte det skal du logge ind via SDU.

Link til Infomedia via SDU

På denne side kan du også finde portaler til udenlandske medier

Har du et smart tip, som du vil dele, så skriv til mve@skaberstaten.dk eller kontakt Skaberstaten på Facebook.

God fornøjelse!

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune