Nyt

Samfundsblik vælger nyt spor

p.eksamen

Torsdag d. 11. februar slår Samfundsblik dørene op for semesterets første politikereksamen. Men denne politikereksamen bliver ikke hvilken som helst eksamen, da eftermiddagens gæst kommer fra et parti, som ikke har været repræsenteret blandt de tidligere eksaminander. Her skal instituttets egen professor Asbjørn Sonne Nørgaard sammen med medlem af Samfundsblik Kasper Junge Haugaard være de første til at eksaminere en politiker fra Socialistisk Folkeparti. Det er ikke bare hvilken som helst politiker, men formanden Pia Olsen Dyhr.

Det er dog ikke uden forventninger, at Asbjørn Sonne Nørgaard og Kasper Junge Haugaard går politikereksamen i møde, og Skaberstaten har naturligvis fået en kommentar med på vejen fra dem begge to.

”Jeg ser enormt meget frem til for en kort bemærkning at sidde på den anden side af den angstfremkaldende grønne dug. At min debut som eksaminator bliver overfor Pia Olsen Dyhr, der i sin egenskab af både partiformand og tidligere minister må betegnes som en politisk sværvægter, gør naturligvis opgaven endnu mere spændende”, siger Kasper Junge Haugaard.

Samtidig med dette er det også interessant at vide hvorfor det er, at Samfundsblik vælger en politiker fra SF denne gang.

”Det er første gang, vi i Samfundsblik eksaminerer et medlem af Socialistisk Folkeparti, så vi følte, at det var på tide at få lavet om på det faktum. SF er et parti, der i den grad har været i vælten de senere år – på godt og ondt! Derfor virker det oplagt at invitere en repræsentant for partiet hertil. At det så lykkedes os at lokke formanden til Fyn, gør kun partiets debut i denne sammenhæng endnu mere interessant! Vi er sikre på, at arrangementet bliver mindst lige så lærerigt som de tidligere politikereksaminer, så jeg vil naturligvis opfordre alle mine medstuderende på tværs af årgange til at møde op og give Pia Olsen Dyhr en varm velkomst på SDU”, udtaler Kasper Junge Haugaard.

Professor Asbjørn Sonne Nørgaard glæder sig også til at se hvad partiformanden kan svare på, når hun skal eksamineres ved det grønne bord.

”Efter et par hårde år i et pragmatisk regeringssamarbejde, hvor SF ikke kunne se sig selv, bliver det spændende at høre, om Pia Olsen Dyhr kan finde SF-melodien igen. Lysegrønt håndværkerfradrag sammen med de borgerlige og et ja til folkeafstemningen i tilbage i december – hvad bliver SF’s rolle i dansk politik i de kommende år?” Siger Asbjørn Sonne Nørgaard.

Arrangementet finder sted på Agora torsdag d 11/2-2016 fra 14-16.

The following two tabs change content below.

Mirella Nina Husic

Nyeste indlæg af Mirella Nina Husic (se alle)