Nyt

Hul i nyt feedback-system

Anonymitet

Den første obligatoriske opgave i International Politik bliver i disse uger rettet af studerende på kurset i det nye feedback-system – Peergrade.io. Det er dog kommet frem, at feedback-systemet ikke virker hensigtsmæssigt. De studerende kan nemlig med lidt teknisk snilde opklare, hvem der har skrevet de opgaver, de er sat til at rette.

“Jeg har diskuteret problemet med instruktorerne. Vi er blevet enige om, at problemet ikke er tilstrækkelig alvorligt, til at lave ændringer så sent i processen,” fortæller Vincent Keating, der er underviser i faget International Politik, og uddyber:

“Instruktorerne mener, at vi kan stole på, at de studerende laver en fair feedback – selv hvis de har opdaget, hvem opgavens forfatter er.”

Læs: Nyt feedback-system introduceres i IP

Studerende på et flertal af kurser på Institut for Statskundskab skal i fremtiden benytte sig af Peergrade-systemet, hvor hvert kursusdeltager får tre vilkårlige opgaver fra sine medstuderende på portalen. Sammen med en karakter, skal der skrives en mindre feedback tekst, hvor den studerende skal vurdere opgaven på en række parametre, herunder struktur og argumentopbygning. Det er dog stadig kun underviseren, der endeligt kan dumpe en opgave. Systemet vil blive brugt til opgaver i løbet af kurset, og ikke eksamen.

Den feedback, der bliver lavet, skal til sidst vurderes af modtageren. Man kan ikke bestå opgaven, hvis man ikke består sin feedback.

“Som det er planlagt fra starten, vil alle de opgaver, som er erklæret dumpet af de studerende, ikke dumpet, før jeg har tjekket dem og taget beslutningen,” afslutter Vincent Keating.

Problematisk
Ikke alle tager lige så let på hullet, som underviseren Vincent Keating. Der er nemlig problematisk, at muligheden eksisterer ifølge en årgangsrepræsentant for den berørte årgang Anders Madsen:

“Det er et problem, når vi skal rette hinandens opgaver. Som årgangsrepræsentant håber jeg selvfølgelig, at hverdagens problemer ikke spiller ind i bedømmelsen af opgaverne. Men det faktum, at muligheden er tilstede, er et problem – eller en usikkerhed – som ikke skal være til stede,” fortæller Anders Madsen og fortsætter:

“Jeg synes, det er et problem, at der bliver set sådan på anonymitetsprincippet. Det virker meget uprofessionelt, hvis de vidste dette fra start, uden af give os den nødvendige information. Derudover så håber jeg, at det bliver rettet til næste gang, og at der bliver givet mere information om det.”

Vincent Keating kan torsdag berette, at grundlæggerne af feedback-systemet ikke var klar over problemet, men at der bliver lavet en løsning, hvor problemet med anonymiteten i fremtiden bliver fjernet.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune