Nyt

FUS vil være dit sociale udvalg

image

Generalforsamlingernes måneder er snart forbi. Også Institut for Statskundskabs festudvalg, FUS, har afholdt forsamling og udvalgt det nye formanskab.  Udskiftningen har affødt et væld af nye idéer og visioner. Den ny-tiltrådte formand, Jens Lemb, fortæller:

“Jeg ser FUS’ opgave som den forening, der gør, at folk på statskundskab har et socialt netværk. Det er os, der skal få folk til at møde hinanden, og det kan de så igennem fester. Men jeg vil gerne være med til at holde kreativiteten i gang. Jeg kunne for eksempel godt tænke mig at lave nogle fredagslounges i mosen nede i byen, så vi rykker statskundskab ind til Odense centrum.”

Ud over Jens Lemb, er Stine Maach og Julie Riisom Wisborg blevet en del af formandskabet. Julie som næstformand og Stine som kasserer. Trioen overtager et festudvalg, der den seneste tid har afholdt store og velbesøgte fester:

“Vi har oplevet en øget popularitet og større tilslutning til vores fester, men det betyder ikke, at vi skal hvile på laurbærene ved at holde den samme slags arrangementer, de samme steder. Det skulle så være med bar, sækkestole og pavilloner. Det kunne bryde rammer for, hvad vi normalt gør,” siger formanden.

Et bedre samarbejde
Jens Lemb ser store fordele i at udvide studiestartskoncepterne med mere samarbejde mellem foreninger:

“Jeg kunne godt tænke mig at samarbejde med de andre foreninger specielt omkring studiestart. Hvor en konkret idé kunne være at lave tour de chambre ude på universitetet, hvor forskellige foreninger får lov at sætte en bar op, og folk kan gå lidt i mellem dem. Så i stedet for, at vi bare er festudvalget, vil vi være et udvalg, der sørger for, at folk snakker sammen.”

Selvom festudvalgets fester er blevet mere populære, benægter formanden ikke, at der er et stort publikum, som festerne ikke tiltaler:

“Nu er jeg pardoksalt nok ikke typen, der er født til et dansegulv. Og der er mange som mig. Det er en af de udfordringer, som FUS står overfor. For vi skal jo ikke bare inddrage de samme drukglade mennesker. Og det er derfor, det er smart at rykke det ned i mosen, hvor vi kan sige til folk: Jamen, så kom for solskinnet og en sodavand.Vi vil have alle med, men man skal jo ikke bruge sin fredag nat på at drikke sig stiv, hvis det ikke er det, man har lyst til,” siger Jens Lemb og afslutter:
“Vi er blevet meget tilpasse med samme fester, samme sted og samme barudvalg og samme musik, selvom der er tema på. Vi skal lidt videre. ”

Hvordan skal alle disse nye arrangementer kunne lade sig gøre?

“Stemning er, at vi måske skærer ned på én fest og så lave nogle andre lidt mindre arrangementer i stedet for. Vi har en rigtig god samarbejdspartner, der sagtens kan levere pavilloner og sækkestole, eller hvad vi nu har brug for. Og så er vi 16 personer i festudvalget, som er meget aktive. Det er det, det ligesom hviler på.”

Institutfesten: Den formelle abefest
Fredag den 15. april holder FUS Institutfest, hvor nyudklækkede kandidater bliver fejret af medstuderende og undervisere. Men selvom festen har et formelt ydre, håber formanden, den eskalerer:

“Det bliver lidt formelt til at starte med, men vi håber selvfølgelig, det udarter sig til en abefest senere. Det giver folk mulighed for at hilse på deres undervisere i et mindre formelt forum. Og så glæder vi os til, at folk skal prøve kræfter med fadøl i stedet for flaske øl; det er også en af de ting vi trækker op af hatten. Jeg ved ikke, om man betegner det som årets fest, men det har den i hvert fald potentiale til at blive.”

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune