Nyt

Bachelorprojekt i grupper starter i 2017

DSC_0969

Der har hersket en usikkerhed om, hvornår de nye regler om bachelor i grupper indtræder. Nu har udannelseskomiteen bestemt, at alle der skriver bachelor i 2017 og frem skal finde mindst en projektmakker. Det bekræfter den konstituerede studieleder, Morten Kallesturp.

Universitet skal spare. Det samfundsvidenskablige fakultet har i den sammenhæng bestemt, at bachelorprojekter fremover skal skrives i grupper. På den måde skal institutterne faciliterer færre vejledninger.

Samfundsfagsstuderende der skriver bachelor i efteråret 2016 slipper for at skulle skrive i grupper.

Uenighed i komiteen
Det var ikke alle i uddannelseskomiteen, der var lige begejstret for at indføre den nye regel fra næste år. Kenneth Skovly, der er repræsentant fra statskundskab, udtaler:

“Det giver nogen udfordringer i forhold til, at vi på vores studier har været mindre vant til gruppearbejde i forhold til andre studier. Samtidig vil der nok opstå en række udfordringer her det første år, som er nødvendigt at tage i opløbet såsom, hvad hvis der er personer i overskud? Skal de tvinges i grupper? Hvad med personer der har ekstra tid? Hvad hvis den ene person bliver syg under skriveforløbet, skal der så gives ekstra tid som sædvanligt, eller skal den anden person i gruppen arbejde ekstra?”

Kenneth Skovly fortæller, at han sammen med studienævnsrepræsentanterne Kasper Horsted og Güray Baba vil arbejde sammen om at minske konsekvenserne af diverse børnesygdomme:

“Der vil nok komme en række møder, hvor vi diskuterer mulighederne. En mulighed kunne være speeddating blandt studerende for at finde inspiration og mulige skrivemakkere.

Ikke nødvendigvis et problem
Den konstituerede institutleder og tidligere studieleder, Christian Elmelund-Præstekær, sagde i forbindelse udmeldningen fra fakultetet, at:

“…det er mit indtryk, at de specialer og bachelorprojekter, som er skrevet af to, er bedre, end dem der er skrevet af en. Jeg plejer også selv personligt at opfordre folk til at skrive sammen to og to”.

Læs hele artiklen her: Bachelorprojekter skal skrives i grupper

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune

Nyeste indlæg af Mark Venborg Eriksen (se alle)

Mark Venborg Eriksen
Skribent på Skaberstaten. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden som redaktør på magasinet RUST og kommunikationsmedarbejder i Odense Kommune