Nyt

Festministeren træder tilbage fra FUS

Vores alle sammens festminister, Jens Lemb, trækker sig som formand i FUS.  En ny formand skal findes, og vi spørger ind til, om det nu bliver det samme uden Jens?

Studielivet handler ikke kun om at begrave sig selv i pensum og eksaminer. Det sociale er også vigtigt, ellers bliver det mange, lange år. Under alle omstændigheder, gælder det her, som så mange andre steder, at man skal huske at have det sjovt. Bare engang imellem. En mand, som ved bare en lille smule om at have det sjovt, er Jens Lemb. Han er formand for FUS, og det er lige før, han kan skrive på cv’et, at han har en ph.d. i at holde fest.

Det forlyder dog nu, at Jens Lemb stopper som formand i FUS. Skaberstaten har derfor spurgt Lemb, hvad årsagen til dette er, og om de studerende på instituttet vil komme til at mærke det?

Du stopper som formand for FUS?

Ja, det er korrekt. Jeg fortsætter i FUS semestret her ud, men jeg aftræder som formand i slut marts, hvor vi har vores generalforsamling.

Hvad er grunden til dette?

Nu har jeg været i ringen i to års tid til sommer. Jeg har givet det, jeg kunne bidrage med. Jeg synes, det skal være en flydende forening, og man skal have nye stærke kræfter ind hele tiden.

Er der allerede nu en kandidat til posten?

Der er flere i festudvalget, der godt kunne få brug for at få poppet deres formandsmødom. Jeg har lært vanvittig meget af at være formand.

Din festlige energi har jo, som jeg ser det, gjort dig til festens minister, har du en lærling?

Festudvalget kommer ikke til at mangle energi. Der er ret mange, som står på spring. Det er en stærk forening. Jeg har længe sagt, at der ikke er det arrangement, som festudvalget ikke kan stable på benene. Om det er strikkefestival på Fanø eller Roskilde Festival, så vil vi nok kunne klare det.

Men har du en lærling?

Jeg har ikke en lærling som sådan nu. Nu har vi en fest her i marts måned. Så går man og overvejer at blive formand, så har jeg åbnet for muligheden for at følge mig og den resterende bestyrelse lidt nærmere i det arbejde, vi lægger i festen.

Vil du kunne lade være med at blande dig, når du først er ude?

Det kunne godt blive lidt svært i og med, jeg har brugt det sidste års tid på at gå og skifte fustager. Jeg tror godt, jeg kan slippe det, nu hvor jeg har kastet et par bolde op i luften. Nu er jeg medlem af styregruppen i Rustur Foreningen, som jeg vil dedikere mere tid til og mit frivillige engagement i Djøf netværk Odense.

Hvad med til festerne?

Det bliver da svært ikke at skulle være med til at spise pizza, inden festen går i gang. På den anden side glæder jeg mig også til at gå rundt ligesom alle andre og flirte lidt.  

Når du ser tilbage, hvad tænker du så om det at være formand?

Jeg ser mit formandskab lidt som at være mor for et teenagebarn. Man sørger for at give lommepenge ud, sørger for, folk har det sjovt, og de kan komme igennem med nogle af deres ideer, men samtidig, at sengetiderne bliver overholdt.

Har det så været et teenagebarn, der har været til at styre?

Det er den fede dynamik i festudvalget. Ting tager meget hurtigt fart. Der kommer nogle gange nogle ideer, som bliver pustet vildt hurtigt op. Det er selvfølgelig fedt. Det har også været lidt sjovt at skulle sige: “Det går nok ikke, at vi hyrer syv nøgne dværge til den næste fest. Det holder budgettet ikke til”.   

Vi takker Jens Lemb for hans tid som formand og ærgrer os over de syv nøgne dværge. I mellemtiden bliver det spændende at se, hvem den nye formand bliver, og hvad det vil føre med sig.

The following two tabs change content below.

Mads Vikkelsø