Nyt Samfundsblik

Ny formand i Samfundsblik

Det er årstiden for generalforsamlinger blandt foreningerne på instituttet. Forsamlinger som i år har valgt at kaste en masse nye på de forskellige poster rundt omkring i bestyrelserne. En af disse poster sidder Mirella Nina Husic nu på, nemlig formandskabet for Samfundsblik.

Den 24. februar var der generalforsamling i Samfundsblik, og her blev det vedtaget, at Mirella Nina Husic fra 6. semester skulle være den nye formand for Samfundsblik. Det var dog ikke kun formanden, der fik nyt ansigt, også næstformand og kassér blev skiftet ud i den nationalpolitisk orienterede forening.

Skaberstaten har hevet fat i den nye formand, eller forkvinde, og hørt, hvilken passion der ligger bag ansvaret.

Drivkraften bag den nye formand

Hvad fik dig til at stille op?

”Det var det her med, at jeg stadig brænder for foreningen. Jeg synes, det var virkelig fedt at være med til at planlægge socialdagene sidste sommer. At have en indflydelse på, hvordan dagene ville komme til at forløbe. Det ville jeg supergerne være en del af igen. Jeg synes, det giver rigtig meget at få lov til at være med til at planlægge studiestarten.”

Har du nogen erfaring som formand?

”Jeg var næstformand sidste år, så jeg har lidt erfaring. Jeg havde et superfedt samarbejde med Camillia den tidligere formand. Det vil jeg gerne levere videre til den nye næstformand Jonas. Jeg har snakket med ham om, at det bliver et tæt sammenspil mellem formand og næstformand.”

Er der så mange ”gamle” medlemmer, der er ude af bestyrelsen nu?

”Vi er en ny bestyrelse med to nye. Mig på posten som formand, Jonas Mosumgaard fra 2. semester som næstformand og Sarah Skelmose fra 4. semester som kassér. Så vi har en fra hver årgang.”

Kommer vi til at mærke, at du er blevet formand?

”Det håber jeg da. Jeg synes selv, jeg er meget ansvarsbevidst og pligtopfyldende. Det stræber jeg i hvert fald efter at være. Altid yde den bedste indsats. Jeg kan godt lide at have overblik over tingene ret tidligt i situationerne. Jeg kommer til at gå meget efter, at når vi har lagt os fast på en dato, så bliver det den dag. Jeg har erfaret lidt, at vi nogle gange har været for sent ude med datoerne, så vi er blevet nødt til at rykke dem. Det har gjort, at færre kunne komme. Så nu vil jeg stå fast på, at vi skal starte i god tid.”

Flere interne arrangementer i foreningen

Hvad bidrager Samfundsblik med?

”Vi har jo fokus på dansk politik, så der adskiller vi os fra Interpol. Jeg synes da, vi skaber meget debat. Det kan jeg ret godt lide. Til vores politikereksamener giver vi de studerende mulighed for at stille spørgsmål til politikerne og er dermed med til at åbne op for debatten. Man får mulighed for at sige noget og ikke bare komme og lytte. Vi brænder for debatten og at interagere med de studerende.”

Hvordan ser Samfundsbliks fremtid ud?

”Vi skal sørge for at få det godt internt i foreningen. Det, kan jeg mærke, giver rigtig godt. Det styrker også foreningen udadtil. Også har vi jo planlagt en ungdomspolitikerdebat til maj. Der tager vi fat i alle ungdomspartierne, så vi har nogle, der repræsentere alle synspunkter.”

The following two tabs change content below.

Mads Vikkelsø