Nyt

Den Store Odense-Guide

Er du for nyligt flyttet til Odense for at læse på SDU? Så har du sikkert også modtaget en såkaldt ‘velkomstpakke’ fra Odense Kommune, der giver dig gratis entre til udvalgte steder i byen og fortæller om diverse seværdigheder, som er at finde i Odense.

Det kan alligevel være svært som tilflytter at finde sig til rette i nye og uvante omgivelser, hvor man pludseligt ikke er lige så stedkendt, som man plejer at være i sin hjemby eller hjemegn. Ikke nok med, at man skal vænne sig til tilværelsen som studerende, så er der også en masse nye indtryk, der skal bearbejdes.

Det heller ikke sikkert, at du rigtigt har haft mulighed for at udforske byen endnu samt danne dig et ordentligt indtryk af, hvad Odense egentligt har at tilbyde som by. Odense er nemlig meget mere end blot H.C. Andersens fødeby eller Danmarks tredjestørste by.

Denne guide vil at give dig et overblik over forskellige steder, der kunne være interessante at besøge som ung studerende i en pulserende studieby, der er under rivende udvikling. Byen summer nemlig af liv og hygge, og derfor kan det være en stor hjælp med en guide, hvor jeg som indfødt odenseaner giver mit besyv med, når det kommer til steder, der er værd at udforske og aflægge et visit i byen.

Viggos – Værtshusstemning i verdensklasse

Udefra ser det måske ikke ud af meget, men man skal ikke lade sig narre af den karakteristiske, smalle blå bygning, der skiller sig ud i gadebilledet i Vindegade. Viggos er nemlig stedet, hvor man kommer, hvis man gerne vil opleve den klassiske og hyggelige værtshusstemning i Odense. Det er også her, at man har mulighed for at ’drikke dato’, hvilket vil sige, at man i løbet af en dag skal drikke 10 fadøl for at få sit helt eget, unikke krus med indgraveret navn og dato, som et varigt minde om en hyggelig bytur. Derfor er det bestemt også en god ide at afsætte mere end blot et par timer, hvis man ønsker at drikke dato med sine studiekammerater. Der er tale om et helt unikt koncept, og det at drikke dato er også helt klart det, som de fleste forbinder med Viggos.

Odense Street Food – Madmekka ved havnen

Det er ikke længe siden, at Odense gik med på den seneste trend og fik sit første Street Food-madmarked, placeret nede ved havnen, hvor man har indrettet en masse små madboder og barer i den gamle trælasthal, der går under navnet Storms Pakhus. Konceptet må nok siges at være en smule inspireret af andre danske storbyer som Aarhus og København, hvor sidstnævnte var først ude med Copenhagen Street Food, som er et stort madmarked beliggende på Papirøen tæt på Christianshavn.

Ved åbningen af det nye madmarked i Odense er der især lagt vægt på, at det skal være billigt, så det også kan passe ind i et studiebudget. Der er i alt 24 madboder og 6 barer, så der må nok siges at være noget for enhver smag, om man så er lækkersulten eller blot ønsker at få sig en kold drink med vennerne.

Der er sågar en hel bar, der udelukkende har specialiseret sig i gin og tonic. Selve pakhuset er hyggeligt indrettet, og stemningen er altid god. Derfor kan det klart anbefales, at man tager sine nærmeste studiekammerater i hånden og sammen går på opdagelse i dette nyåbnede madmekka ved Odense Havn.

Papas Papbar – Odenses brætspilscafé

Har du mod på at udfordre kammeraterne i et spil skak? Eller vil du blot vende hele verdenssituationen med en ven over et spil backgammon? Så er du kommet til det rigtige sted, nemlig Papas Papbar, hvor der må siges at være noget for enhver smag. Denne hyggelige café, beliggende i hjertet af Odense, er ikke blot din traditionelle hverdagscafé, da den med sit spilbibliotek på mere end 300 spil lægger op til en masse sjove stunder og hyggelige spiloplevelser med vennerne – og dette endda til en overkommelig pris.

En dagsbillet koster 25,- pr. person, men man kan med fordel købe et årskort til 225,- som giver dig og en ven fri adgang til samtlige af caféens spil i et helt år. Derfor kunne dette være den oplagte gaveidé for dig, der godt kunne tænke dig at invitere din studiekammerat på spilaften.

Den Smagløse Café – Pølseum og quiz-aftener

Den Smagløse Café, beliggende i Vindegade, må siges at være en af de mere kendte caféer i Odense, da den med sin særprægede, mormor-inspirerede indretning formår at skabe en helt unik og afslappet stemning.

Hver mandag afholdes der quiz-aften, hvor man har mulighed for at quizze med på spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Her er der også mulighed for at udfordre din ven eller veninde i et spil Meyer eller Yatzi. Derudover er der i sommerhalvåret mulighed for at sætte sig udenfor i caféens helt egen gårdhave, hvor man kan nyde solskinsvejret over en kold øl. Samtidig vil der løbende blive arrangeret live-musik, hvor man bl.a. kan komme til Jazz-aften.

Ud over at være et hyggeligt sted at hænge ud med kammeraterne, så huser caféen også Danmarks allerførste Pølserum, som er et museum med en imponerende samling af pølser i alle afskygninger – what’s not to like? Dette lyder måske en smule mærkværdigt, men det er blot med til at understrege, at der altså er tale om en café, som ikke er bleg for at udvikle nye og anderledes koncepter samt at udfordre selve kunstbegrebet ved at opføre et museum udelukkende til udstilling af pølser. Dermed er man altså sikret ”ekstra høj mærkelighedsværdi”, som caféen selv beskriver deres påfund.

Odense Havnebad

For nyligt fik Odense sit helt eget havnebad, der, udover et stort og moderne svømmebassin, også tilbyder sauna og mulighed for afslapning i stor stil. Selvom vinteren nærmer sig med hastige skridt, så er der ingen undskyldninger for ikke at tage en dukkert, da det nemlig er helt gratis at benytte havnebadet og den dertilhørende sauna. Selve havnebadet er naturligvis beliggende ved Odense Havn, hvor der er omklædningsrum, brusere og toiletter til rådighed.

Så hvis du har brug for en pause fra læsningen, kan du med fordel tage en opkvikkende dukkert i det nyåbnede havnebassin.

Dexter – Det odenseanske jazzhus

Dexter har siden sin start i 1991 dannet rammerne for intim livemusik og god stemning. Det er her man kommer, hvis man godt kunne tænke sig at få udvidet sin musikalske horisont og måske høre noget musik, som man ellers ikke høre så meget til hverdag. Den primære musikgenre er selvfølgelig jazz, men Dexter byder også meget andet musik, som man kan opleve til et af spillestedets ca. 175 årlige arrangementer.

Jazzhuset er drevet af Musikhuset Posten, der også sørger for booking af kunstnere. Hver mandag afholdes der såkaldte ”jamsessions”, hvor der er fri entré, så alle har mulighed for at komme og lytte med.

Odense Zoo – Europas bedste zoo

Hvis du bor i Odense, så er du faktisk så heldig, at du har Europas bedste zoo inden for cykelafstand.  Her er det muligt at se alverdens dyr, lige fra tigre til søkøer. Derudover er der mulighed for at fodre girafferne og gå på opdagelsesvandring på Savannen. Samtidig har man mulighed for at slippe sit indre legebarn løs og udforske de mange legeområder, der findes overalt i Odense Zoo. Du har altså mulighed for at komme helt tæt på dyrene og tage på en hyggelig spadseretur rundt i dyreriget.

The following two tabs change content below.

Patrick Vardy

Nyeste indlæg af Patrick Vardy (se alle)