Nyt studienævn

”Jeg bestræber mig virkelig på at være lyttende”

Tirsdag den 28. november til onsdag den 29. november er der studienævnsvalg på SDU. Et valg, som har en stor indflydelse på din daglige gang på studiet. På Statskundskab bliver det ekstra spændende, da der er tre kandidater, som kæmper om to pladser i studienævnet. Der er lagt op til et godt gammeldags kampvalg!

Men hvem er disse kandidater? Hvad står de for, og hvad er deres tanker omkring studienævnet?

Vi har snakket med Mads Emil Svold, som er den ene af de tre kandidater, der stiller op. Han er 22 år gammel og går på 3. semester på Statskundskab. Han skal til genvalg, da han på nuværende tidspunkt sidder på den ene af de to pladser. Han har siddet der i et år, hvilket ifølge Mads  har givet ham en masse solid erfaring.

”Jeg har siddet et år i studienævnet, og det har virkelig udviklet mine kompetence inde for det. Det har styrket mig. Det har skabt noget viden om, hvordan det hele fungerer. Jeg tror, mange vil blive overrasket over, hvor lang tid det tager at sætte sig ind i det.” 

For Mads er studienævnet en vigtig del af studiet. Det får hele studiet til at fungere. Det sikrer, at det faglige niveau ikke ryger ud på en glidebane. Samtidig giver det de studerende en mulighed for at have indflydelse på deres egen læring og faglighed.

Det er vigtigt, vi har et studienævn, som er menneskeligt i dets tilgang til dispensationer. Vi ser mange gå ned med stress, vi skal reagere på det. Det betyder meget for mig at sidde med og kunne præge, hvilken retning vi går med studiet; sikre at det hele ikke bliver bundet op på det økonomiske argument om, at der ikke er råd.” 

For Mads er det afgørende, at der bliver lyttet til de studerende. Det er bl.a. derfor, at han stiller op til studienævnet. Han synes, han er god til at snakke med mange forskellige mennesker, og noget, han bestræber sig endnu mere på, er at lytte.

“Man er mere end velkommen til at komme over til mig, når jeg er på instituttet, sende mig en mail, skrive på Facebook, ringe til mig, alt! Alle kommunikationsveje kan man benytte sig af. Jeg er meget åben over for, hvad folk har sige om, hvad der skal gøres på studiet.”

Det er et stort ansvar at tage, for man repræsenter mange forskellige mennesker og behov. Der er blevet gjort meget for de studerende i studienævnet de sidste par år, men Mads ved, at der stadig er nogle punkter, hvor studienævnet kan forbedre sig.

“Der skal være mere fokus på information i studienævnet, for at vi kan nedsætte stressniveauet, antallet af folk, der dropper ud, sygefravær og depressioner, så bliver vi nød til at blive bedre til at informere.”

Når Mads ikke sidder og læser de mange dispensationer og fagbeskrivelser igennem, kan du finde ham ude i køkkenet med at glas rødvin i hånden og en grydeske i den anden. Han elsker at lave god mad, især mens lyden af Coldplay eller Bon Iver blander sig med lyden af de boblende gryder.

For at al den gode mad ikke sætter sig for meget, tager han ofte en løbe- eller spinningstur. Det er dog vigtigt for Mads, at det er lysten og ikke tvang, der driver motionen.

Når han virkelig skal slappe af, bliver det med en god bog, der kan udvide hans horisont, eller at glo noget fodbold med hans yndlings fodboldhold FC Barcelona.

Det sidste, Mads har at sige, er meget simpelt. Du skal huske at stemme tirsdag den 28. november til onsdag den 29. november. Det handler om dig og dit studie. Din fremtid!

“Du skal stemme til studienævnet, fordi det handler om dit studie. Det er hamrende vigtigt for dig. Det har en meget direkte indflydelse på den studerende. Derfor er det vigtigt, at du stemmer!”

 

 

The following two tabs change content below.

Mads Vikkelsø