Nyt

Aldrig mere november 2017

Formand Nina Aagaard L. Pedersen og næstformand Kasper Johnsen. (Foto: Mads Vikkelsø)

Den nye bestyrelse vil gøre alt, hvad der står i deres magt for, at vi ikke oplever en måned med 11 arrangementer igen. Der skal være bedre planlægning af arrangementer, og så skal der være fokus på de interne og fælles arrangementer, hvor det er muligt at lære hinanden at kende på tværs af årgangene.  

Hvis du er uenig med den måde, tingene bliver gjort på, er du nødt til at træde i karakter. Du rykker ikke ved noget, hvis du bare sidder og bjæffer lidt i ny og næ. Når man er en del af foreningslivet, er det svært ikke at have en holdning til, hvordan SiO varetager deres opgaver. Sådan havde Nina Aagaard det, da hun stillede op som formand for SiO tilbage ved generalforsamlingen den 17. april.

”Alternativ til handling er jo ingen handling. Hvis man er uenig med det, der bliver gjort, så er man også nødt til at gøre noget for at ændre kulturen,” udtaler formand for SiO Nina Aagaard.

Hun mener bestemt ikke, at den tidligere bestyrelse var dårlig. De begyndte på nogle gode initiativer, som har styrket foreningslivet. Det var dog til tider som om, at der ikke var nok handling bag ordene, der kom fra bestyrelsen. Der blev lavet nogle tiltag for at forbedre planlægningen af arrangementer mellem foreningerne. For Nina tog det bare for lang tid, før der blev gjort noget ved den dårlige struktur.

”Jeg synes, der har været nogle rigtig gode tiltag til, hvad man kan gøre, men jeg synes i høj grad også, der har manglet noget handling bag de ord, der er blevet sagt. Det skal ud i livet, det, vi snakker om, ellers er det ligegyldigt. Så har det ikke nogen værdi i sig selv,” siger Nina Aagaard.

Ved Nina Aagaards side sidder Kasper Johnsen, der blev valgt som næstformand. Han er aktiv i foreningslivet gennem Vandkøleren, men følte, at han havde brug for mere ansvar. Foreningslivet betyder meget for Kasper Johnsen, da det motiverer ham til at læse. Han havde et ønske om at gøre mere, så det ikke kun var ham selv, der fik glæde af denne motivation, foreningslivet giver ham.

”SiO skal være en blæksprutte, som sørger for, at økonomien kører til alle arrangementer. Samtidig skal vi koordinere foreningerne, så du ikke har arrangementer for et helt semester til at ligge i samme måned,” udtaler Kasper Johnsen.

Både formand og næstformand synes, det var en meget uheldig situation, vi var havnet i tilbage i november 2017, hvor der var 11 foreningsarrangementer på én måned. De arbejder under sloganet: Aldrig mere november 2017. De er sikre på, at alle foreninger er enige i denne udmelding. Det var noget rod, at der var så mange arrangementer på en måned. Deres største ambition er derfor, at det ikke gentager sig. I hvert fald ikke så længe, de sidder for bordenden.

”Jeg tror, alle har lært noget af november 2017. Jeg tror, alle foreningerne er blevet klogere på, hvad der sker, hvis vi laver 11 arrangementer i en måned,” lyder det fra Nina Aagaard.

Koalitioner kan gøre en forskel

Det var ikke kun til generalforsamling i SiO, det stod sløjt til med antallet af fremmødte studerende. Det er et generelt problem, alle foreninger oplever. Det er svært at få folk til at møde op til ens arrangementer. Særligt de ældre studerende er svære at mobilisere, og Kasper Johnsen tror ikke, at det er en gratis sandwich eller sodavand, der gør forskellen.

”Løsningen kan findes i koalitioner mellem foreningerne, som vi også har set nogle af dem gå i gang med. I hver forening er der et sted mellem 11 og 20 medlemmer, så hvis to foreninger går sammen, så har du allerede ca. 30 medlemmer, der fast vil møde op. Jeg tror, der er en sneboldseffekt ved det,” udtaler Kasper Johnsen.

Nina Aagaard bakker Kaspers ide op og tilføjer, at flere interne arrangementer i foreningerne, og særligt i SiO, også vil gøre en forskel. Jo bedre, man kender hinanden internt, desto bedre samarbejde kan man også lave. De har allerede ved deres første SiO-møde, efter de blev valgt, snakket om at lave et forårs- eller sommerarrangement for SiO.

Vi har én julefrokost om året, som det eneste interne SiO-arrangement. Hvis man kender hinanden på tværs af foreningerne, er der måske også et større incitament til at møde op til hinandens arrangementer. Jeg tror, det vil have en effekt,udtaler Nina Aagaard, og Kasper Johnsen tilføjer:

”Det sjove ved foreningslivet er jo også at få venskaber. Der er jo ikke noget ved at være med i en forening, hvis der ikke er noget socialt.”

The following two tabs change content below.

Mads Vikkelsø