Faglighed Institutledelsen Job Ledelse Nyt

Christian Elmelund: “Min store passion er ledelse”

Den 31. oktober kan der mærkes en svag summen i Agora, på institut for statskundskab. Der går rygter om at der sker ændringer i ledelsen. Ingen ved hvem, hvad eller hvorfor, men alligevel ligger der sig en tung følelse af forandring i luften. Og så sker det, nyheden bryder. Institutleder Christian Elmelund-Præstekær skal være chef for opvækst- og læringsadelingen i Faaborg-Midtfyn kommune. Men hvorfor skifter man et ledelses job på et af Danmarks største universiteter, ud med et job i en kommune med godt 51.000 indbyggere? Det har Skaberstaten taget en snak med Elmelund om.

Ledelse frem for forskning 

Efter at have været ansat på institut for statkundskab i femten år, med næsten fire af dem som institutleder, siger Christian Elmelund nu farvel til instituttet. Selvom at hans nye job kommer som lidt af overaksle for mange på instituttet, var det noget han altid havde planlagt. 

“Når man bliver ansat som institutleder, er det på en kontrakt af fem år. Og efter det ville man normalt gå tilbage  til at blive forsker eller en anden stilling på instituttet. Men jeg ville gerne fortsætte med ledelse. Og da vi lige har fået en ny dekan er der ikke mulighed for at træde skridt op på ‘ledelsesstigen’ her på instituttet. Jeg blev derfor nødt til at kigge et andet sted”. 

Min store passion er ledelse, og hvis jeg ville forsætte med det, blev jeg nødt til at kigge et andet sted. 

Det skulle give mening 

Christian er selv født og opvokset i Faaborg, og udover et kort ophold på Københavns universitet, da han tog sin bachelor, har han boet hele sit liv på fyn. Og han indrømmer da også at der var andre faktorer en bare det faglige arbejde der havde indflydelse hans beslutning.

“Det skulle give mening, både rent fagligt, men også personligt. Jeg har to små børn, en kone og vi har lige købt et hus med havudsigt på sydfyn. Så jeg ville ikke komme til at tage et job i København eller et andet sted der ligger langt væk”. 

Han indrømmer dog samtidigt at selve arbejdet også har haft stor betydning. 

“Når jeg har tænkt på hvad jeg ville lave efter at jeg engang blev færdig som institutleder, har det altid haft stor betydning at jeg følte at jeg lavede noget, der gjorde en forskel. Jeg ville gerne mærke at det jeg lavede gjorde en reel forskel for den enkelte borger. Og selvom at jeg ikke kommer til at komme helt ned hos de enkelte børn og unge, så vil jeg da forsøge at gøre det bedre at være barn og ung i Faarbog-Midtfyn kommune”. 

Jeg vil gerne gøre en reel forskel, og det tror jeg at jeg kan gøre her

Liver på instituttet 

Selvom at han godt selv kan se at karrierehoppet kommer på et overaskende tidspunkt, holder han fast i at tager det nye job ‘på trods’ af hans arbejde på instituttet. 

“Vi har gang i mange spændende ting, som jeg er meget ked af at jeg ikke får set til ende. Vi har lige rullet en ny kandidatudannelse ud. Vi prøver at lave mere og mere tværgående arbejde”. 

Og til sidst håber han at hans efterfølger tænker i bredere baner. 

“Jeg håber at han/hun ser bredere på tingene. De problemer vi har i verden idag er meget komplicerede, og kræver arbejde fra mange forskellige mennesker. Jeg håber at min efterfølger rækker hånden ud til de andre fakulteter og løser deres fælles problemer”. 

 

Christian Elmelund-Præstekær stopper som institutleder pr. 1 December. Indtil der bliver fundet en afløser, er vice-institutleder Morten Kallestrup blevet til konstitueret institutleder. 

The following two tabs change content below.

Silas Lønborg

Nyeste indlæg af Silas Lønborg (se alle)