Nyt

Seher Karakaplan: Det er nemt at være socialt og fagligt engageret på SDU

Anden version at Skaberstatens række af studenterportrætter, er et portræt af den 21-årige Seher, der læser statskundskab på 6. semester

Er du fra Odense, eller tilflytter? Og hvis du er tilflytter, hvordan har det så været at flytte til byen?

Jeg er fra Svendborg som ligger på det sydlige Fyn. Jeg har valgt ikke at flytte til Odense, da jeg er glad for min hjemby. Jeg pendler i egen bil til undervisningen i Odense.

Hvorfor lige SDU?

Den primære årsag til, at jeg valgte SDU var fordi det var tættest på min hjemby. Jeg kan lige så godt være ærlig og sige, at jeg havde overvejet Københavns Universitet fordi jeg tænkte, at det var en mulighed for at udfordre mig selv og komme ud af mine trygge og vante omgivelser her på Fyn. Dengang var mit indtryk af storbylivet også noget helt andet end hvad det er i dag. Det var nærmest noget jeg stræbte efter. Udover afstanden til Syddansk Universitet, havde jeg også nogle bekendtskaber der havde gået på SDU, og som syntes ret godt om det. Jeg har ikke fortrudt mit valg, og har endda søgt ind på kandidaten i Statskundskab her på SDU.

Hvorfor lige dit studie?

Da jeg gik på handelsgymnasiet i Svendborg (HHX) og primært havde økonomi- og handelsrelaterede fag med en snert af retlige fag, var min første tanke at bygge videre på det. Det var naturligvis svært at vælge. Jeg ville ikke vælge forkert, men jeg vidste jo inderst inde godt, at man sommetider skal kaste sig ud i det usikre og prøve det for at lære af det. Desuden havde jeg et højt snit, og ville gerne vælge en uddannelse med et højt adgangskrav. Mange sagde til mig, at det var en god idé at holde et sabbatår efter gymnasiet, for at blive mere afklaret med mit studievalg. Det havde jeg bare ikke nogen interesse i. Jeg ville gerne blive færdiguddannet og starte min karriere i en ung alder. Statskundskab er netop en bred uddannelse som rummer elementer fra en række forskellige fag, som jeg har en interesse i. Uddannelsen åbner mange døre og giver en bred vifte af fremtidsmuligheder, hvilket var – og stadig er – det vigtigste for mig. Jeg kan ikke lide at låse mig fast på en eller få stillinger, jeg vil gerne prøve en masse forskelligt med min uddannelse.

Hvad syntes du om fællesskabet på SDU?

Jeg synes, at der er rig mulighed for fælleskab på universitetet. Allerede fra første dag på SDU tager frivillige studerende godt imod dig, og sørger for at du og dine medstuderende lærer hinanden godt at kende i trygge rammer. Man kan engagere sig fagligt og socialt i en lang række aktiviteter og foreninger, og få skabt et netværk af studerende, som interesserer sig for de samme ting som dig. Her er der plads til at være en del af et fællesskab, hvor vi møder hinanden på tværs af fag og baggrund.

Hvad laver du udover at studere?

Udover at være fuldtidsstuderende arbejder jeg også som studentermedhjælper i Styrelsen for Forskning og Uddannelse, hvor jeg har været i lidt over et år. Ellers nyder jeg at bruge min tid på venner og familie som enhver anden. J

Hvad kunne du godt tænke dig at bruge din uddannelse til?

Jeg har ikke én konkret idé om hvad jeg vil bruge min uddannelse til, men flere idéer. Jeg vil gerne prøve en masse forskelligt, og man kan sige, at jeg har mange år foran mig til at eksperimentere med dette. Det er idéer både inden for den offentlige og private sektor, og måske også på tværs af landegrænser.

Hvad vil du give af råd til nuværende såvel som kommende studerende?

Tænk altid på ”slutdestinationen” – altså på hvad i kan når i har diplomet i hånden. Uddannelsen er naturligvis også vigtig, men man skal trods alt ikke studere for altid.

The following two tabs change content below.

Silas Lønborg

Nyeste indlæg af Silas Lønborg (se alle)