Nyt

Skaberstatens guide til karantæne-underholdning

Nu hvor ikke bare SDU, men også hele landet er lukket ned, har vi alle sammen, som de ansvarlige borgere vi er, sat os selv i karantæne. I denne tid er nemt at tænke: “Hvad skal man dog lave i al den tid?”. Men tiden med kedsomhed er ovre, for ligesom alle andre medier, har vi her på Skaberstaten sammensat en liste over ting du kan lave i din selv indlagte Karantæne.

Ting at læse:

Becoming Michelle Obama
Der er skrevet et utal af bøger om den 44. amerikanske præsident Barack Obama, men den bedste bog om en person med navnet Obama er nok “becoming Michelle Obama”. Denne selvbiografi går i skoene på den første afroamerikanske første dame, men også på en fantastisk spænende kvinde i sin egen ret. Så hvis du vil fodre din indre feminist eller bare lære en af det 21. århundredes vigtigste kvinde bedre at kende anbefaler vi at du tager fat i denne bog. 

Kongekabale
Denne skønlitterære bog, følger magtkampen i Det Demokratiske Parti, da deres leder kvæstetes i et alvorligt biluheld. Bogen følger christiansborg journalisten Ulrik Torp, da han bliver hevet ind på tæt hold af denne magtkamp. Lidt efter lidt mister han signe idealer, og må overveje om det er det hele værd at tage affære i det politiske spil.  

The art of the deal og derefter with fire and fury
Vil du ind i hjernen på den nuværende Amerikanske Præsident? Så skal du læse de her to bøger. The art of the deal er for længst blevet påvist som værende et mediestunt der mest af alt kan krediteres til journalisten Tony Sschwartz. Men ikke destro mindre bidrager det til personen Trump, eller rettere sagt, brandet Trump. 
Og når du så er færdig med at læse om dårlige finansielle råd, så kan du jo dykke ned i “With fire and fury”. Journalisten Micheal Wolff fik i 2017 adgang til en række medarbejdere i Trumps hvide hus. Gennem interviews med disse medarbejdere får han et indblik i hvordan livet i hvide hus er.  

Den hemmelige socialdemokrat
Ingen ved hvem der har skrevet “Den hemmelige Socialdemokrat”, dette gør den dog ikke mindre interessant. Bogen følger danmarks største arbejderparti fra nedturen efter folketingsvalget i 2005, til regeringsarbejdet under Helle Thorning-Schmidt i 2014. Bogen er fuld med sladder, insider-historier og magtkampe i dansk politik. Den er nem at læse og man bliver hurtigt fanget af den. 

Metoder i Statskundskab
Man kan vel aldrig læse bibelen for meget. 

Ting at se:

Alle årgange af statskundskabrevyen på Youtube
Dette års version af statskundskabsrevyen blev desværre aflyst tidligere på måneden, men frygt ej, alle tidligere versioner af revyen ligger på Youtube. Genoplev klassikere som “Kunsten at krænke i kor”, “Borgemstervejen” og “Vidensbæst”. Uanset hvad du vælger at se, er der garanteret samfundsfaglig underholdning fra den aller højeste skuffe. 

Alle sæsoner af “Tæt på Sandheden” med Jonatan Spang 
Var der nogen der sagde samfundsfaglig underholdning fra højeste skuffe? Siden 2017 har vi mere eller mindre kunnet få vores nyheder serveret på en humoristisk hvis af Jonatan Spang. Mange har forsøgt sig med en dansk version af “The Daily Show”, men ingen har lykkedes på samme måde som Spang. Og trods en pause i 2019, er programmet nu endelig tilbage på vores skærme. Og så kan du desuden se alle sæsonerne gratis på DR.DK (Også selvom du ikke betaler licens). 

De fem første sæsoner af House of Cards (Drop sæson 6)
Alting bliver bedre med Kevin Spacey. Og på samme måde bliver alting dårligere uden Kevin Spacey. Uanset din holdning til manden, er der en stor chance for at du har set House of Cards. Netflix’s allerførste originale serie, er også deres allerførste plet skud. Baseret på en bogserie af Micheal Dobbs, følger House of Cards den ambitiøse amerikanske politiker Frank Underwood og hans kone Claire (igen, bare drop sæson 6). Frank vil tage alle midler i brug for at nå sit endelig mål, posten som Amerikansk præsident. Og så er der 65 timer af serien, så du skal nok være underholdt i et stykke tid. 

Borgen
Ligesom at du højst sandsynligt har set “House of Cards”, ville du skulle have levet under en sten for ikke at have set Borgen. Sidse Babett Knudsen spiller på mesterligt vis statsminister Birgitte Nyborg, gennem hendes opture og nedture. Bland dette med Pilou Asbæk som spindoktor og Søren Malling som Journalist og du har opskriften på et fantastisk politisk Drama. 

Farenheit 9/11
Kan du lide konspirationteorier? Kan du lide folk der vrøvler om fantommissiler og i forvejen plantede bomber? Så vil du elske “Farenheit 9/11”. Og husk altid: “Jet fuel can’t melt steal beams”. #BushDid9/11

Statsministeriets pressemøder
Hold dig opdateret som den lydige borger du er. Vi har et ansvar som fremtidens embedsmænd, om at holdes os opdateret og hjælpe andre på vej. Det er det mindste vi kan gøre. 

Ting at høre:

Schøtministeriet
Kan du lide humor? Kan du lide politik? Hvis svaret var ja og ja, så skulle du tage et kig på schøtministeriets podcast. Lige siden 2014 har Michael Schøt holdt en tale på vegne af det fiktive “Schøtministerie”, om den forgange uges vigtigste emner. Udover dette har han også en NyUgesSamtale hver onsdag, med sine komikerkollegaer Simon Astrup, Sofie Flygt og Mads Holm. Her bliver der snakket om alt fra hvordan Mette Frederiksen i virkeligheden er en adroide, til hvorfor det er vigtigt med en samtykkelov. Og så er det fandme sjovt samtidigt. 

Alle afsnit af den korte radioavis (gratis på podimo)
R.I.P Radio 24/7. Fra 2015 til 2019 kunne vi hver uge tune ind på Den Radioavis. Her gav den erfarne journalist Kirsten Birgitt (Frederik Cillius) sit syn på det politiske landskab, mens den håbefulde unge Rasmus Bruun forsøgte at holde hende i styr. Alt andet jeg kunne sige ville bare være overflødigt. Det skal opleves på egen krop, eller i det her tilfælde, egne ører. 

POTUS
Podcast-redaktør på Kongressen.com Lars Mathiasen og politisk redaktør for samme sted Anders Agner går, sammen med en række gæster, igennem de 45. mænd der har besat posten som USA’s præsident. Dette er oplagt mulighed for at få et andet syn på de kendte præsidenter som John. F. Kennedy og Richard Nixon, men også en oplagt mulighed for at lære mere om de mindre kendte præsidenter. 

InfoWars
InfoWars er en blanding af konspirationsteorier og højrefløjs raseri, What’s not to like? Selvom at værten Alex Jones tager sin podcast meget alvorligt, er den efterhånden blevet gjort til lidt af en joke på internettet, og med god grund. Med uddødelige citater som “they are turning the frogs gay”, er det her en podcast du ikke vil gå glip af. 

Kvinden med den tunge kuffert 
Politikken disker med “kvinden med den tunge kuffert” op med en podcast fyldt med mystik og intriger. Vi følger en kvinde der ikke er hvem hun udgiver sig for at være, i en ukendt verden fyldt af klosterrefugier, religiøse menigheder og mørke kirker. 

Ting du egentlig burde gøre (men ikke for gjort):

Metode 3, bachelor og speciale 
“I skal jo bare skrive en side om dagen, så er i færdige på en måned” 

Betale skat tilbage 
Din regning på 15.000 kr forsvinder ikke bare fordi staten lukker ned i 14 dage

Læse pensum 
Du skal stadig til eksamen, men hvorfor ikke tage det stille og roligt. Du arbejder alligevel bedre under pres. 

Rengøre din lejlighed 
Edderkopperne i den lejlighed skal vel også have et sted af bo. Så hvorfor skulle dog ødelægge dens boligsituation? 

Tjekke din studiemail 
noreply.e-learn@sdu.dk svarer jo ikke sig selv. Wait…..

Ringe til din mor
“Du forstår ikke din egen mor Trine!!!” 

The following two tabs change content below.

Silas Lønborg

Nyeste indlæg af Silas Lønborg (se alle)