Nyt

Foreningslivet vil overleve Covid-19

Ligesom alle andre dele af samfundet, så er foreningslivet hårdt ramt af nedlukningen af det danske samfund. Skaberstaten har taget en snak med foreningerne, for at høre hvordan de regner med at komme ud på den anden side.

Aflyste arrangementer på stribe

Efter forbuddet mod offentlige arrangementer med mere end 10 mennesker trådte i kraft, har alle foreningerne måtte aflyse deres planlagte arrangementer. Listen er som følger:

FUS: White sensation fest, institutfesten og FUS første “Fredagsbar”

Samfundsblik: Studietur til Christiansborg

IntRpol: Afrika-aragement og deres årlige konference

Vandkøleren: Grillaragement

Foreningerne er internt i deres bestyrelser igang med at diskutere hvorvidt disse arrangementer udskydel, er bare aflyses. Dog er FUS allerede afklaret, med at de ikke kommer til at udskyde deres fester til næste semester. Malia  fra FUS siger følgende: “Vi har på nuværende tidspunkt ikke planer om at udskyde arrangementerne, da vi vurderer at to yderligere fester til næste semester vil blive for meget, både for deltagere men også for foreningens medlemmer. Antallet af arrangementer til næste semester, er dog endeligt op til den nye bestyrelse i FUS”.

Effekten selve foreningslivet 

Ligesom så mange andre, har foreningerne været nødsaget til at holde bestyrelsesmøder på Zoom og Skype. Dette har dog ikke gjort sammenholdet mellem foreningerne mindre eller svagere.

Agnes, der er formand i Samfundsblik havde følgende at sige om sammenholdet mellem foreningerne: “Heldigvis varer denne situation ikke til evig tid. Sammenholdet foreningerne i mellem og internt er rigtig godt og det kommer det helt sikkert også til at være på den anden side at dette”.
Formanden for vandkøleren, Simone, giver Agnes ret og siger: “Jeg håber at vi alle står sammen om at få foreningslivet op at stå igen, når vi engang vender tilbage”.

Foreningerne er alle enige i at sige at det er svært at sige hvilken effekt det kommer til at have på foreningenslivet på en langsigtet bane.

Et større SIO-budget 

Efter aflysninger og udskydelser er der store dele af SIO-budget for dette semester der ikke bliver brugt. Dette betyder et betydeligt større SIO-budget næste semester. Vil dette betyde større og mere ambitiøse arrangementer? Mads, der er formand i IntRpol, havde dette at sige: “Det afhænger selvfølgelig af situationen med COVID-19, men jeg tror foreningerne er ambitiøse og at opstarten for de nye studerende 2020 bliver virkelig god”.

Dette er en holdning som FUS virker til at dele: “Hvorvidt det store overskud konkret kommer til at have påvirkning på FUS’ fester, er for tidligt at gisne om. Vi er dog altid – Covid-19 eller ej – parate til at gøre vores fester endnu vildere”.

The following two tabs change content below.

Silas Lønborg

Nyeste indlæg af Silas Lønborg (se alle)